Στις συνήθειες των καταναλωτών «κρύβονται» σε μεγάλο βαθμό οι τρόποι, με τους οποίους η σπατάλη τροφίμων θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά. Αυτό, άλλωστε, προσπαθούν να επικοινωνήσουν και οι Οργανισμοί που ασχολούνται με την απώλεια και σπατάλη φαγητού. Οπως αναφέρουν, μία από τις πλέον αποτελεσματικές ενέργειες – ίσως η πρωταρχική – είναι η μέτρηση των απορριμμάτων τροφίμων, ώστε να εντοπίζονται και να ιεραρχούνται οι αιτίες του προβλήματος κι έτσι να διευκολυνθεί ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων. Αλλωστε, με ευρωπαϊκή οδηγία έχει θεσπιστεί η υποχρέωση όλων των κρατών-μελών να πραγματοποιούν μετρήσεις με κοινή μέθοδο.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ