ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΙΣ «ΤΑ ΝΕΑ»: Η δραματικότερη εξομολόγησις που εγράφη ποτέ από εστεμμένον. ΤΑ ΑΠΟΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥ, που με τόσον ενδιαφέρον αναμένονται από την διεθνή κοινήν γνώμην. Ο βασιλεύς που η ζωή του από τα πρώτα της βήματα υπήρξεν η πλέον απίθανη τραγωδία και περιπέτεια, έλυσεν επί τέλους την σιωπήν του. Εις έναν εκτάκτου ενδιαφέροντος τόμον, που «ΤΑ ΝΕΑ» εξησφάλισαν ήδη την αποκλειστικότητα της δημοσιεύσεως διά την Ελλάδα, ιστορείται χωρίς τους περιορισμούς του πρωτοκόλλου και της επισημότητος, με την ειλικρίνειαν του πονεμένου ανθρώπου, η συναρπαστικώτερη και πλέον περιπετειώδης ζωή του τραγικότερου Βασιλέως των νεωτέρων χρόνων. Και επί πλέον η αποκαλυπτικώτερη σελίς:

Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΡΟΜΑΝΤΖΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Η ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΙΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ. Ολα αυτά Ιστορημένα από τον ίδιον τον Βασιλέα Πέτρον.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΛΙΚΗ

Οπως είναι γνωστόν από τας σχετικάς πληροφορίας που εδημοσιεύθησαν προ ολίγων ημερών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσέφερε την επικουρίαν του εις τους αδελφούς Κυπρίους, ευθύς ως εγνώσθη η συμφορά που τους έπληξε. Η Αγγλική Διοίκησις της Κύπρου δεν την εδέχθη, με την δικαιολογίαν ότι είναι περιττή. Προ τινός έκαμε την ίδιαν προσφοράν η Τουρκική Ημισέληνος. Και η Αγγλική Διοίκησις την απεδέχθη αμέσως, ανεπιφυλάκτως. Δεν χρειάζονται, νομίζομεν, σχόλια διά να γίνει αντιληπτόν ότι η εν προκειμένω συμπεριφορά της Αγγλικής Διοικήσεως δεν τιμά τας Αγγλικάς παραδόσεις. Δεν είναι Αγγλική.