Η Ευρωλίγκα ανέκαθεν ήταν μια διοργάνωση που ταίριαζε στους έλληνες φιλάθλους. Οχι μόνο επειδή μετέχουν ελληνικές ομάδες, αλλά και διότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός την έχουν κατακτήσει στο παρελθόν. Εχουν δώσει χαρά στον κόσμο τους, έζησαν όλοι στιγμές μαγικές και αξέχαστες, ενώ θα ήθελαν να γευτούν και πάλι το νέκταρ της επιτυχίας.

Η Ευρωλίγκα δημιουργήθηκε για να κατακτήσει την Ευρώπη ως ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα. Επιβεβαιώνεται αυτό. Με τις πολλές δυνατές ομάδες, τους υπέροχους παίκτες, το ελκυστικό καλαντάρι και τη δράση που δεν σταματά ποτέ. Κι αυτό αφού έχουμε και εβδομάδες με δύο ματς μέσα σε ένα επταήμερο, με απανωτά μπασκετικά ραντεβού.

Απόψε, λοιπόν, οι φίλοι του μπάσκετ μπορούν να φορέσουν τα καλά τους. Και να υποδεχθούν ακόμη ένα πρωτάθλημα που θα μας συντροφεύσει έως την προσεχή άνοιξη. Με ανατροπές. Νίκες των φαβορί αλλά και απρόβλεπτα αποτελέσματα. Με εύστοχα σουτ, καρφώματα και γερές άμυνες. Σίγουρα όμως οι βεβαιότητες θα πάνε περίπατο, γιατί όλο και κάποιος που δεν περιμένεις θα βρεθεί να ξεχωρίσει και να κάνει μικρή ή μεγάλη ζημιά. Τι επιζητούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός; Υστερα από καιρό να βρεθούν ξανά στον αφρό. Να κάνουν θόρυβο με τη θετική τους παρουσία. Να διεκδικήσουν είσοδο αρχικά στις οκτώ ομάδες που θα δώσουν τα νοκάουτ παιχνίδια και εν συνεχεία να χτυπήσουν είσοδο στο final-4. Δεν θα είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Κυρίως επειδή ο βαθμός δυσκολίας έχει ανέβει. Αυτό σημαίνει πολλά και τίποτα. Ο Παναθηναϊκός αρχίζει το ταξίδι από το χλιδάτο Μονακό και ίσως πρέπει να δώσουμε σημασία στη σημειολογία μια και μιλάμε για διοργάνωση που συνεγείρει τους πάντες και παίζεται στα καλύτερα γήπεδα. Τον περιμένει ο παλιός του γνώριμος, ο Μάικ Τζέιμς. Αλλά παντού και πάντα στο μπάσκετ της Ευρώπης θα βλέπεις έναν γνωστό μπροστά σου. Μια οικογένεια όλοι. Μια σεζόν που υπόσχεται συγκινήσεις μεγάλες.