Δυναμικά παρεμβαίνουν οι επιχειρήσεις που παράγουν ελληνικά προϊόντα μεσογειακής διατροφής στο σύστημα αξιολόγησης των τροφίμων που προωθούν πολυεθνικές στην ΕΕ. Το θέμα σχετικά με τη χαμηλή και άδικη βαθμολόγηση που δίνει το σύστημα Nutri-Score σε υγιεινά για τη διατροφή τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο, τη φέτα κ.λπ. είχαν αναδείξει «ΤΑ ΝΕΑ» στις 28 Ιουλίου με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τους. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ) προχώρησε με 13 παραγωγικούς φορείς στην υπογραφή κειμένου κοινών θέσεων, με τίτλο «Πρωτοβουλία για ένα Αποτελεσματικό Σύστημα Διατροφικής Εκπαίδευσης». Στόχος είναι η υιοθέτηση στρατηγικής, για την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την υγιεινή διατροφή, όσο και τη μη εφαρμογή ενός παραπλανητικού συστήματος αξιολόγησης διατροφικής ποιότητας, όπως το Nutri-Score.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ