Με το «κύρος» του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας εκείνης της εποχής – τότε τον λέγαμε ανθυποκαμμένο -, ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε το πανελλήνιο πως η διαπραγμάτευση του 2018 με τη γαλλική δημοκρατία για την αγορά δύο φρεγατών συν μιας με leasing δεν σταμάτησε με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τη σταμάτησαν, υπονόησε, οι αντιδράσεις διεθνών παραγόντων. Σε ελεύθερη απόδοση από τα συριζαϊκά: δεν τους φάγανε μόνο τα ντόπια συμφέροντα τους συριζαίους, τους πολέμησαν και τα ξένα.

Λιτανείες

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο δεν πρέπει να αναβληθούν λιτανείες και παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη. Γιατί «η αναβολή τους θα διχάσει την κοινωνία της πόλης και δεν θα μπορούμε να συνεννοηθούμε στη συνέχεια». Αν, πάντως, μετά την περσινή 26η Οκτωβρίου της συμπρωτεύουσας υπάρχουν γιατροί που φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να «συνεννοηθούν» με τους ποιμένες των πιστών, δεν φταίνε οι δεύτεροι. Οι πρώτοι ευθύνονται που δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι υποχρεωμένοι να κλίνουν το γόνυ στους ιερείς.

Αντίδραση

«Η Αριστερά και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα αλλά κάνουν ό,τι μπορούν να δυναμιτίσουν το κλίμα, φροντίζοντας να συγκεντρωθούν έξω από το σχολείο διαμαρτυρόμενοι συνδικαλιστές και συνταξιούχοι» διαπίστωσε ο Στράτος Σιμόπουλος. Στην ανάλυσή του, «η δράση αυτή της Αριστεράς γεννά την απαράδεκτη αντίδραση της άλλης πλευράς» στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Εικάζω, άρα, ότι το πρόβλημα του χρυσαυγιτισμού θα το λύσουμε κερνώντας πάστες τα μαυροφορεμένα παλικάρια; Για να χαλαρώσουν λίγο, μιας και τα τσιτώνουν οι συριζαίοι;

Δικαιοσύνη

Η αγρανάπαυση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δεν κράτησε πολύ. Το πουλέν της παλιάς Δεξιάς, της ελληνορθόδοξης, επέστρεψε όμως σίγουρα παραγωγικότερο στην πολιτική τέχνη της πρόκλησης. Αφού υποσχέθηκε σε διαδικτυακό φαν του να θέσει το θέμα της αριστερής βίας έξω από τα ΕΠΑΛ στη Βουλή, μέμφθηκε και τη Δικαιοσύνη «που δυστυχώς φαίνεται πως εκδηλώνει επιλεκτικές ευαισθησίες». Στο μπογδανικό φαντασιακό μάλλον οι βουλευτές πρέπει να εξηγούν στους δικαστές πώς να κάνουν τη δουλειά τους.