Λείπει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, χορεύει ο Φεντερίκο Κιέζα. Την προοπτική της εξέλιξής του δικαιώνει ο 23χρονος ιταλός διεθνής με την τελευταία του εμφάνιση και το γκολ που πέτυχε στη νίκη της Γιουβέντους επί της Τσέλσι.

Από τα βασικά εργαλεία του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην κατάκτηση του Euro 2020 από την Ιταλία, ο Κιέζα τρομοκράτησε την άμυνα της Τσέλσι με τις κούρσες του καθώς βρισκόταν μόνιμα πίσω από την τελευταία γραμμή των Μπλε.

Ο Κιέζα έγινε ο πρώτος Ιταλός που σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον σπουδαίο Αλεξ Ντελ Πιέρο τον Νοέμβριο του 1997.  

Οι «σοφοί» του ιταλικού ποδοσφαίρου Αντόνιο Κόντε και Φάμπιο Καπέλο χαρακτήρισαν την απόδοση του Κιέζα «φονική» που βρίσκεται σε «μοναδικό επίπεδο» έναντι οποιουδήποτε άλλου στον αγωνιστικό χώρο.

Ηταν η πρώτη φορά που ο ιταλός διεθνής έπαιζε φουνταριστός επιθετικός, λόγω της απουσίας του τραυματία Μοράτα αλλά και της αποχώρησης του Ρονάλντο. Κατά τον προπονητή του Μαξ Αλέγκρι, είναι ο ρόλος που του ταιριάζει περισσότερο και θα κάνει μεγάλη καριέρα.  

Μετά το χειρότερο ξεκίνημα στη Serie A τα τελευταία 60 χρόνια η Γηραιά Κυρία μετράει μόνο νίκες σε Ιταλία και Τσάμπιονς Λιγκ. «Αυτή είναι η Γιούβε!», έγραψε η τορινέζικη «Τούτοσπορτ».