Ηταν η βραδιά που οι περισσότεροι ανέμεναν. Ηθελαν – όσοι γοητεύονται από τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ – τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεχωρίζουν. Να βάζουν γκολ. Να οδηγούν τις νέες ομάδες τους σε επιτυχίες και εν πολλοίς να αποδεικνύουν γιατί μονοπωλούν τις Χρυσές Μπάλλες.

Συνέβη όπως ακριβώς το ζητούσαν όλοι. Ο μεν Μέσι ήταν καταλύτης στη νίκη της Παρί επί της Μάντσεστερ Σίτι και πείθει ο αργεντινός μεσοκυνηγός πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και σε κατάσταση που απέχει από

το… θερμοκήπιο της Μπαρτσελόνα. Γιατί έχει την κλάση και το μόνο που ζητούσε ήταν ένα μικρό διάστημα προσαρμογής προκειμένου να μάθει τους νέους συμπαίκτες του και πώς αυτοί αγωνίζονται. Δεν είναι όλα τόσο απλά όσο φαίνεται. Θέλουν κάποιο χρόνο. Ο Μέσι πήγε στην Παρί για το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ και μολονότι τα χρόνια περνούν, είναι ξανά καθοριστικός σε καίριες στιγμές ενός αγώνα.

Ας πάμε στον Ρονάλντο. Ναι, ο Ντε Χέα έκανε καταπληκτικές επεμβάσεις για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ραντεβού με τη Βιγιαρεάλ, κράτησε τους Κόκκινους Διαβόλους μέσα στο παιχνίδι, ωστόσο η νίκη και η… φιάλη οξυγόνου ήρθε από τον Ρονάλντο. Τον ακριβοθώρητο επιθετικό που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η πρώτη νιότη έφυγε, δεν κάνει τις κούρσες του παρελθόντος, αντέχει όμως να μένει στο χορτάρι σε όλο το ματς και να «μιλά» την υστάτη ώρα. Κυριολεκτικά. Αυτός είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Και αυτή είναι μια εκδοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ακόμη δεν έχει βρει τον δρόμο της ως ομάδα. Παραλίγο με μια ισοπαλία να ήταν σε κατάσταση δύσκολη. Ο πορτογάλος αστέρας της έδωσε το φιλί της ζωής. Για να επιβεβαιωθεί πως οι δυνατές ομάδες έχουν ανάγκη τα βαριά χαρτιά για να φτάσουν εκεί που ζητούν. Μέσι και Ρονάλντο άφησαν Μπάρτσα και Γιούβε αντίστοιχα, πήγαν αλλού και διαμορφώνουν ήδη νέα δεδομένα.