Δεν χρειάζεται να ειπωθεί πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Κάθε φορά. Κάθε σεζόν. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι αντίπαλοι. Εν προκειμένω και όσον αφορά το πρωτάθλημα, οι Ερυθρόλευκοι είναι ξανά ψηλά και σε γνώριμη γι’ αυτούς θέση. Οδηγούν την κούρσα. Θέλουν να μείνουν εκεί έως το τέλος, να κόψουν το νήμα. Φυσικά η σεζόν θα περάσει από «χίλια κύματα». Ο Παναθηναϊκός στον αντίποδα, είναι μια ομάδα «ή του ύψους ή του βάθους». Τουλάχιστον αυτό παρατηρείται μέχρι στιγμής. Νίκες με ευρύτατα σκορ μέσα, ήττες έξω. Ισορροπία αναζητείται, συνεπώς.

Τι θα δούμε, λοιπόν, αύριο το βράδυ στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης; Ο Ολυμπιακός θα έχει τη γνωστή δυναμική, τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργεί ανά παιχνίδι και ασφαλώς την ικανότητα να βρίσκεται πάντα κοντά στο γκολ. Καμιά άλλη ομάδα στο εγχώριο πρωτάθλημα δεν διαθέτει τέτοια ποιότητα και γι’ αυτό καμαρώνουν και δίκαια οι πάντες στο Λιμάνι. Ο Παναθηναϊκός στη μέρα του έχει επιθετικό ρεπερτόριο μεγάλο. Αλλά μακριά από τη Λεωφόρο χωλαίνει και δεν πλησιάζει τόσο στα αντίπαλα δίχτυα. Στο Νέο Φάληρο θα αλλάξει αυτή η συνθήκη; Θα δούμε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, με αρκετή ενέργεια από τους δύο μονομάχους και ωραίο θέαμα που θα ικανοποιήσει το ευρύ κοινό;

Ενα ντέρμπι γεμάτο προσδοκίες. Από τις ομάδες, τους οπαδούς, τους φίλους του ποδοσφαίρου. Γιατί το γήπεδο θα έχει κόσμο αρκετό και όλοι αναμένουν να αποζημιωθούν. Είναι οι στιγμές που μας έλειψαν την περίοδο της πανδημίας και των κλειστών – για τον κόσμο – γηπέδων. Και είναι αυτά που μας καλούν και πάλι να πάρουμε θέση στις κερκίδες και να ζήσουμε την ατμόσφαιρα. Με την αγωνία στο κατακόρυφο!