Καζάνι που βράζει θυμίζει η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 24ωρα, καθώς τα σκηνικά έντασης με πρωταγωνιστές ομάδες ακροδεξιών τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια έξω από ΕΠΑΛ σε Σταυρούπολη και Εύοσμο. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο η ένταση μεταφέρθηκε σε δρόμους της πόλης. Συγκεκριμένα, χθες μέλη της ΚΝΕ κατήγγειλαν πως δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους, στην πλατεία Ελευθερίας της Ηλιούπολης με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε 14 προσαγωγές. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα. Στα δύο παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες, ενώ ένας 22χρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου». Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα χτυπήματα που δέχτηκαν τα μέλη της ΚΝΕ ήταν εξαιρετικά δυνατά ακόμη και στο κεφάλι, με τα μέλη της Νεολαίας να κάνουν λόγο για μία δολοφονική, εξαιρετικά βίαιη και απρόκλητη επίθεση. Οπως κατήγγειλαν, τα άτομα που τους επιτέθηκαν κρατούσαν αλυσίδες και στυλιάρια, ενώ είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη. Το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια διανομής φυλλαδίων.

Εξάλλου, πορεία σε δρόμους της Σταυρούπολης πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος» και άλλων ακροδεξιών ομάδων σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες των επεισοδίων σε Σταυρούπολη και Εύοσμο.

Στην Αθήνα. Συμμορίες ακροδεξιών, όμως, έκαναν την εμφάνισή τους και σε γειτονιές της Αθήνας. Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο μέλη της ΚΕΕΡΦΑ που διένειμαν ενημερωτικό υλικό, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, δέχτηκαν επίθεση από περίπου 15 άτομα που εν συνεχεία τράπηκαν σε φυγή. Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν τρία μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, τα οποία σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούσαν να μεταβούν σε νοσοκομεία, ενώ η οργάνωση έκανε λόγο για ολιγωρία των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο μετά την επίθεση.