Ματς στην Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα, στην επιστροφή του στην Α1 του μπάσκετ έδωσε τα τελευταία 24ωρα ο Ολυμπιακός. Τι έδειξε; Δύο πρόσωπα! Συνήθως όταν χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση η αναφορά γίνεται για ένα καλό και ένα άσχημο. Εδώ, όμως, κάνουμε μια λεκτική υπέρβαση και καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο Ολυμπιακός είχε ένα ξεχωριστό πρόσωπο στην άμυνα και ένα καταπληκτικό στην επίθεση! Δηλαδή, απόδοση με δύο άκρως θετικές όψεις, στις δύο πλευρές του παρκέ.

Το αν όσα έδειξαν οι παίκτες του Μπαρτζώκα αποτελούν μήνυμα εν όψει της περιόδου που μόλις άρχισε, προφανώς και είναι κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα. Εχουμε ακόμη χρόνο. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι απέναντι στην Μπασκόνια μπήκαν σε λειτουργία οι αμυντικές… δαγκάνες και δέχθηκε μόλις 50 πόντους το κόκκινο σύνολο. Χθες το απόγευμα, το επιθετικό κρεσέντο ήταν υπέροχο, ο Βεζένκοφ έδειξε γιατί έπρεπε να του ανανεωθεί το συμβόλαιο και το κοντέρ σταμάτησε στην επίθεση στους 103 πόντους. Λες και ήμασταν σε άλλες εποχές. Λες και επανήλθαν προηγούμενες δεκαετίες τότε που τα κόκκινα φορούσαν ο Καστρινάκης και ο Γιατζόγλου, τότε που εκτοξεύονταν τα υπέρ του Ολυμπιακού σκορ. Οταν δε  επιτυγχάνεις μεγάλη διαφορά απέναντι στην ΑΕΚ, σε ματς ντέρμπι και με αντίπαλο που με τον κόουτς Δέδα θέλει να αφήσει πίσω τις άσχημες στιγμές και να έχει ικανοποιητική παρουσία, τότε αυτό κάτι λέει.

 Ο Ολυμπιακός επέστρεψε. Η Α1 και το ελληνικό μπάσκετ έχασαν πολλά με την απουσία του. Η λάμψη στο πρωτάθλημα είναι ξανά μεγαλύτερη και είχε ανάγκη η διοργάνωση ένα ηχηρό όνομα όπως είναι πάντα ο Ολυμπιακός. Με συνεχείς αγώνες το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί, ενώ και οι παίκτες θα έχουν ρυθμό ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν σε πολλά ταμπλό.