Το «σχέδιο» Ερντογάν

ενάντια στην ακρίβεια

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς να ανοίξουν περίπου 1.000 νέες αγορές σε όλη τη χώρα για να παρέχουν πιο χαμηλές τιμές για καταναλωτικά αγαθά καθώς ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό σχεδόν 20%. Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι η λειτουργία των αγορών αυτών θα ξεκινήσει γρήγορα, προκειμένου να παρέχουν στους Τούρκους φθηνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως τα χαρακτήρισε αλλά και να εξισορροπηθούν οι τιμές στις αγορές.

«Καμπανάκι» Μασκ

για την ηλεκτροκίνηση  

Ο επικεφαλής της Tesla Ιλον Μασκ προειδοποιεί ότι η διαφαινόμενη ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης μέσα στα επόμενα χρόνια αναπόφευκτα συνεπάγεται σημαντική ενίσχυση των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια. «Αν μετατρέψουμε σταδιακά όλες τις μεταφορές στην ηλεκτροκίνηση, τότε η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια ουσιαστικά διπλασιάζεται (…) αυτό πρόκειται να δημιουργήσει αρκετές προκλήσεις για το δίκτυο» ανέφερε ο ίδιος σε συνέδριο που συμμετείχε στο Μπέβερλι Χιλς.

Προσωρινό λουκέτο

σε εργοστάσιο της OPEL

Κλείνει προσωρινά  εργοστάσιο της Opel στη Θουριγγία, μέχρι το τέλος του χρόνου, λόγω έλλειψης μικροτσίπ. Η απόφαση του ομίλου Stellantis προκαλεί έντονη ανησυχία αλλά και αντιδράσεις από περίπου 1.300 εργαζομένους στο εργοστάσιο αυτό. Οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες και εξαρτήματα προκαλούν σημαντικά προβλήματα και στην παραγωγή των αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen και Ford. Η Volkswagen ανακοίνωσε διακοπές στην παραγωγή και εκ περιτροπής εργασία, ενώ η Ford αποφάσισε την αναστολή της παραγωγής του μοντέλου Fiesta.

Κίνα: Αυξάνονται

οι επενδύσεις σε αυτοκινητόδρομους  

Οι επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών της Κίνας αυξήθηκαν κατά περίπου 2,2 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 339,22 δισεκατομμύρια δολάρια) στην περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Οι επενδύσεις στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμων διαμορφώθηκαν σε 1,6 τρισεκατομμύρια γουάν, με ετήσια αύξηση 6% την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου, ενώ οι επενδύσεις στον τομέα των υδάτινων διαδρομών κατέγραψαν ετήσια αύξηση 18,4% στα 91,4 δισεκατομμύρια γουάν, κατά την ίδια περίοδο.