Ηταν όντως εντυπωσιακή η επιτυχία του Αρη στο μπάσκετ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οχι μόνο γιατί όσοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα τη χαρακτήρισαν ως «εντελώς απρόβλεπτη» αλλά και διότι ο Αρης κάλυψε μια σημαντική διαφορά, δηλαδή έφερε τα «πάνω κάτω» στο παιχνίδι, ανατρέποντας τα δεδομένα.

Ασφαλώς, δεν μπορεί να ειπωθεί πως η άλλοτε κραταιά ομάδα της Θεσσαλονίκης επιστρέφει δυναμικά στη διεκδίκηση διακρίσεων στο πρωτάθλημα της Α1. Μάλλον θα ήταν υπερβολικά πρόωρο τέτοιο συμπέρασμα – άλλωστε μιλάμε για την πρώτη αγωνιστική της περιόδου. Ωστόσο, η ήττα του Παναθηναϊκού, το εντός έδρας στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ και η μόνιμα καλή παρουσία του Προμηθέα, είναι στοιχεία που προδιαθέτουν για ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Στην εξίσωση πρέπει οπωσδήποτε να βάλουμε και τον Ολυμπιακό, ομάδα που συνέτριψε την αξιόμαχη ΑΕΚ και έδειξε πως όταν πάρει μπροστά στο επιθετικό κομμάτι, μπορεί να γίνει σύνολο αποτελεσματικό και ταυτόχρονα θεαματικό. Βάζει καλάθια με όλους τους τρόπους.

Εχει πολλά χρόνια το μπάσκετ να προσφέρει στο κοινό που πάντα το αγαπά ένα ωραίο πρωτάθλημα. Αναμετρήσεις που θα έχουν σασπένς και αγωνία όσον αφορά στον τελικό νικητή. Το έχουμε ανάγκη. Ο Παναθηναϊκός δεν παίζει πλέον μόνος. Οι διαφορές έχουν μειωθεί, ο Ολυμπιακός είναι εδώ, η ΑΕΚ επίσης, ενώ στην έδρα τους όλες οι ομάδες εμφανίζονται ικανές για το καλύτερο, έχουν τη δυναμική ώστε να κάνουν τη λεγόμενη ζημιά σε κάποιον που θεωρείται ανώτερος. Η πάντα γοητευτική Ευρωλίγκα και ένα ελληνικό πρωτάθλημα που μπορεί να μας δώσει εκπλήξεις, συνιστούν λόγους για να ρίχνουμε ματιές στο μπάσκετ. Είναι αρκετοί αυτοί που περιμένουν τα συγκεκριμένα ραντεβού. Και θέλουν να αποζημιωθούν, να δουν κάτι διαφορετικό τούτη τη σεζόν. Η αρχή έκρυβε πολλές υποσχέσεις.