Μόνο μυστικό δεν είναι πως στο παιχνίδι με τη Γεωργία η εθνική ομάδα ζητεί τη νίκη. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και χωρίς να σκέφτεται το επόμενο ματς, αυτό με τη Σουηδία. Διότι αν πάθει ζημιά το Σάββατο, τότε τα πράγματα στο ματς με τους Σκανδιναβούς θα είναι εντελώς διαφορετικά. Τόσο στο ψυχολογικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Το 1-1 του πρώτου γύρου με τους Γεωργιανούς έδειξε πως δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος στις μέρες μας. Εφτασε μια στιγμή αδράνειας ώστε να έρθει το γκολ της ισοφάρισης και δύο χαμένοι βαθμοί που μετρούν σημαντικά στην οικονομία του ομίλου.

Ωστόσο, όλοι πάνε για… φρέσκα κουλούρια. Πώς θα παίξουμε εκτός έδρας; Και τι έχει στο μυαλό του ο ολλανδός προπονητής; Με απόντα τον τραυματία Ζέκα, είτε θα έχουμε αναδιανομή ρόλων και διαφορετική τακτική στις θέσεις των αμυντικών μέσων, ή θα επιλεγεί στο βασικό σχήμα ο Μανώλης Σιώπης. Ενας ποδοσφαιριστής που έχει ξαναπαίξει στην αρχική ενδεκάδα και όσο μπόι του λείπει άλλο τόσο τρέξιμο ρίχνει. Ενα… ζουζούνι στα πόδια κάθε αντιπάλου. Κατά τα λοιπά, η ματιά του προπονητή πέφτει στο επιθετικό κομμάτι γιατί εκεί είναι και ορισμένα σημαντικά ζητούμενα. Ο Φαν ‘τ Σιπ ποντάρει στη φόρμα του Μπακασέτα, ενός μεσοκυνηγού που διαπρέπει στο τουρκικό πρωτάθλημα και πάντα βρίσκεται στις επιλογές του – αφήστε που τον έχρισε και αρχηγό της πάλαι ποτέ πρωταθλήτριας Ευρώπης. Φυσικά έχει στο μυαλό τον Παυλίδη, έναν κυνηγό που δεν σκοράρει συχνά, τελευταία όμως ανεβάζει στροφές με την εθνική ομάδα. Υπάρχει ασφαλώς και ο Δουβίκας, στράικερ που βελτιώνει διαρκώς το παιχνίδι του, έχει το γκολ και στη μέρα του μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο. Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι αυτοί οι τρεις ήταν η βάση για το… φθινόπωρο. Τότε που δεν υπήρχε στην εξίσωση και τα πλάνα ο Γιώργος Μασούρας. Ο διεθνής εξτρέμ, με τον Ολυμπιακό από τότε που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις και τις συνδυάζει με ωραιότατα γκολ. Την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού, στα παιχνίδια της εθνικής ομάδας είχε θέση και ρόλο. Τώρα, προφανώς και η ενδεκάδα ανοίγει τις πόρτες της για τον Μασούρα. Μένει να φανεί πώς ακριβώς σκέφτεται να τον αξιοποιήσει στο εκτός έδρας ραντεβού με τη Γεωργία ο προπονητής και τον τρόπο που θα πάρει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή που θα ρίξει στο χορτάρι σε ένα καθοριστικό παιχνίδι που πολλά θα κρίνει.

Τέλος, οι ενοχλήσεις του Κυριάκου Παπαδόπουλου στη χθεσινή προπόνηση αποδείχθηκε ότι οφείλονται σε θλάση και μοιραία ο στόπερ του Ατρομήτου τέθηκε νοκ άουτ.