Η συνεχή παρουσία του Κιλιάν Εμπαπέ στον Τύπο τις τελευταίες ώρες, στον οποίον αποκαλύπτει το παρασκήνιο του ναυαγίου της μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης, προκαλεί υπερδιέγερση τόσο στην Παρί όσο και στη Βασίλισσα. Ο πρόεδρος της τελευταίας Φλορεντίνο Πέρεθ δήλωσε: «Τον Ιανουάριο θα έχουμε νέα από τον Εμπαπέ. Ελπίζουμε πως την 1η Ιανουαρίου όλα θα έχουν επιλυθεί».

Αντιλαμβανόμενος την γκάφα του, αφού ο παίκτης ανήκει αυτή τη στιγμή στην Παρί και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί στο μέλλον, ο Πέρεθ ανασκεύασε: «Τα λόγια μου παρερμηνεύτηκαν. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον επόμενο χρόνο για νέα, σεβόμενοι την Παρί με την οποία διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις».

Στη συνέντευξή του στην «Εκίπ» ο Εμπαπέ είπε μεταξύ άλλων πως συμφωνεί να τρέξει όταν ο Μέσι περπατάει, παραδέχτηκε πως αποκάλεσε «αλήτη» τον Νεϊμάρ γιατί δεν ήταν ευχαριστημένος που δεν του έδινε πάσες, ενώ εξέφρασε μια αμφιβολία για το κατά πόσο είναι αποδεκτός στα αποδυτήρια της Εθνικής Γαλλίας. Μία τοποθέτηση που προκάλεσε τσουνάμι σχολίων από τους συμπαίκτες του  που προσπάθησαν να τον πείσουν για το αντίθετο.

Από τα αξιοσημείωτα της γαλλικής ομάδας η παρουσία για πρώτη φορά των αδερφών Ερνάντεζ, του Λούκας και του πρωτάρη Τέο που μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου για τη μοναδική αυτή στιγμή για την οικογένειά τους.