TAINIA

Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει

ΕΡΤ2, 22.00

Η φαινομενικά πανηγυρική ατμόσφαιρα της Μαδρίτης του 2011, που ενώ ζει τον πιο ζεστό Αύγουστο στην ιστορία της αναμένει την επίσκεψη του Πάπα, διακόπτεται βίαια από μια σειρά άγριων δολοφονιών ηλικιωμένων γυναικών, στις σορούς των οποίων είναι εμφανή τα σημάδια σεξουαλικής επίθεσης. Δυο διαφορετικής νοοτροπίας αστυνομικοί (Αντόνιο ντε λα Τόρε, Ρομπέρτο Αλαμο) αναλαμβάνουν την εξιχνίαση της υπόθεση σε αυτό το άκρως ατμοσφαιρικό κοινωνικό θρίλερ του  Ροντρίγκο Σορογκόγιεν που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας όταν πρωτοπροβλήθηκε. Παραγωγή: Ισπανία, 2016. (123′) *** ½

ΣΕΙΡΕΣ

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

ΕΡΤ1, 20.00

Ο Ηλίας είναι άρρωστος και τα πράγματα είναι σοβαρά, αλλά την έχει πατήσει σαν τον ψεύτη βοσκό και δεν τον πιστεύει κανείς. Ο Μένιος και η Μάρμω είναι σίγουροι πως η παρουσία των νεοφερμένων στον Πλάτανο δεν είναι για καλό και ακονίζουν τα μυαλά τους για να τους παγιδέψουν.

Η γη της ελιάς

Mega, 21.00

Ο Στέφανος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας, αλλά ο αστυνόμος συνεχίζει να το ερευνά σε βάθος. Σύντομα αποδεικνύεται πως ο Βαφέας είχε συμμετοχή στον φόνο του Πέτρου Στεφανέα και η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο.