Σχεδόν όλοι οι fans των τηλεοπτικών σειρών ανά τον κόσμο παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες το «Squid Game». Ενα κορεατικό θρίλερ εννιά επεισοδίων (θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος), παραγωγής της γνωστής πλατφόρμας του Netflix. Μια σειρά που βάσει των προβολών που έχει έως σήμερα τείνει να αναδειχθεί σε μία από τις καλύτερες όλων των εποχών. Ποια είναι η υπόθεση; Περίπου 450 άνθρωποι που χρωστούν πολλά χρήματα αποδέχονται την πρόκληση ενός μεγιστάνα, κλείνονται σε ένα μέρος και εκεί παίζουν έξι διαφορετικά παιχνίδια. Οποιος χάνει… πεθαίνει. Μέχρι να φτάσει ένας έως το τέλος και να κερδίσει όλα τα λεφτά.

Η εθνική ομάδα έχει μπροστά της το δικό της «Squid Game» (στα ελληνικά είναι «το παιχνίδι του καλαμαριού»). Κι έχει δύο… πίστες να ξεπεράσει. Αν περάσει την πρώτη μένει ζωντανή και πηγαίνει στην επόμενη. Η πρώτη είναι αύριο το βράδυ στη Γεωργία. Κι εφόσον την ξεπεράσει; Ακολουθεί εκείνη στη Σουηδία, που είναι και δυσκολότερη. Δύο τελικοί για την εθνική ομάδα. Για την ακρίβεια ένας, ο αυριανός και θα ακολουθήσει ο δεύτερος αν έρθουν οι τρεις βαθμοί. Τα παιχνίδια με Γεωργία και Σουηδία έρχονται σε μια περίοδο που οι περισσότεροι έλληνες ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε «καλό φεγγάρι», αν κρίνουμε από την ατομική τους απόδοση. Ο Μασούρας έχει σειρά εκπληκτικών εμφανίσεων. Ο Μπακασέτας τρελαίνει την Τουρκία και ο Τσιμίκας την Αγγλία. Ο Αλεξανδρόπουλος βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της έως τώρα καριέρας του, ο Δουβίκας σκοράρει συνεχώς, οι τρεις της άμυνας είναι σε εξαιρετικό επίπεδο, το ίδιο και ο Βλαχοδήμος.

Η νίκη απέναντι στη Σουηδία αναπτέρωσε ελπίδες και ηθικό, έδωσε προοπτική εντός της ομάδας, το ίδιο και στον κόσμο. Μια νίκη αύριο θα βάλει την εθνική ομάδα για τα καλά και πάλι στο παιχνίδι και το ελληνικό… squid game θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Στοκχόλμη.