Ο Τσούμπερ είναι από τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών εκείνων που μια ομάδα δεν παίρνει το παραμικρό ρίσκο όταν τους αποκτά. Η ΑΕΚ έκανε το καλοκαίρι μια μεταγραφή που δικαίως διαφημίστηκε ως σπουδαία. Ενός ποδοσφαιριστή που είχε φρέσκες τις εικόνες από το EURO το οποίο τον διαφήμισε ακόμα περισσότερο. Ετσι κι αλλιώς για όσους παρακολουθούν διεθνές ποδόσφαιρο, ο Ελβετός ήταν γνωστός και η αξία του αδιαμφισβήτητη. Και στην Ελλάδα αρκούσε να κάνει τα απολύτως απαραίτητα για να ξεχωρίσει από πολλούς. Τα κάνει και με το παραπάνω, όντας ο απόλυτος MVP της πορείας της ΑΕΚ έως σήμερα.

Ο Τσούμπερ είναι πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με τρία γκολ. Εχει τις περισσότερες πάσες προς την επίθεση (23), τα περισσότερα σουτ εκτός περιοχής (8), ενώ μαζί με τον Αραούχο μοιράζονται την πρωτιά στις τελικές προσπάθειες (έχουν από 13). Με λίγα λόγια, είναι πρώτος σε τέσσερις διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες. Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Το πιο σημαντικό είναι πως η παρουσία του εμπνέει τους συμπαίκτες του. Τους χαρίζει τη σιγουριά για το που θα ακουμπήσουν την μπάλα. Με τον Ελβετό στο γήπεδο, η μπάλα θα περάσει τις περισσότερες φορές από τα δικά του πόδια. Κι εκείνος ξέρει πολύ καλά τι θα την κάνει.

Δεν είναι ο παίκτης που θα ξεσηκώσει με μια ενέργειά του το γήπεδο ή θα παίξει για να ικανοποιήσει το κοινό. Ποτέ δεν ήταν. Είναι απλός, γι’ αυτό είναι και πολύτιμος. Γνωρίζει πως οι δυνατότητές του είναι μεγάλες, αλλά δεν βγάζει βεντετισμό στο παιχνίδι του. Ακόμα και το όνομα στη φανέλα του ζήτησε ο ίδιος να γραφτεί στα ελληνικά. Μικρές λεπτομέρειες που σου δείχνουν τη διαφορά ορισμένων αληθινά σπουδαίων ποδοσφαιριστών από κάποιους άλλους.