Ο Ν.Μ. έχει στείλει ένα μακροσκελές σημείωμα στη στήλη με τις παρατηρήσεις του για το ένθετο «Οικονομία». Παρατηρήσεις που μας γράφει με στόχο να το βελτιώσουμε ώστε να αποκτήσει τόσο – sic – εντυπωσιακή ύλη όσο το άλλο καθημερινό ένθετο της εφημερίδας, η «Ομάδα». Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει πως «τα άρθρα του, σε ένα μεγάλο μέρος, είναι περισσότερο “κοινωνικά” και λιγότερο “οικονομικά”. Ενδεικτικά, οι αυξήσεις που αναμένουν οι συνταξιούχοι, τα αναδρομικά, οι δασικοί χάρτες και πολλά άλλα είναι θέματα που πρέπει να καλύπτει οποιαδήποτε εφημερίδα, είτε έχει είτε όχι οικονομικό ένθετο. Κατά συνέπεια αυτά τα θέματα έχουν θέση στις υπόλοιπες σελίδες της έκδοσής σας και όχι στις εξειδικευμένες για την “οικονομία” σελίδες, που θα έπρεπε, κατά την άποψή μου, να επικεντρώνονται στον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και νέα σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις. Πάντοτε με εκλαϊκευμένη παρουσίαση, όπως ταιριάζει σε μια εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας».

Ο επικεφαλής του οικονομικού ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» – στον οποίο απευθύνθηκε ο Συνήγορος του Αναγνώστη – τον ευχαριστεί για τον χρόνο που αφιέρωσε προκειμένου να δώσει στην εφημερίδα μια ιδέα τού πώς θα προτιμούσε να στήνονται οι οικονομικές της σελίδες. Ωστόσο, θα ήθελε να του θυμίσει ότι το εν λόγω ένθετο είναι καθημερινά οκτασέλιδο – όχι τετρασέλιδο όπως αναφέρει στο μέιλ του – και στην έκδοση του Σαββατοκύριακου δωδεκασέλιδο.

Μέσα, λοιπόν, σε αυτές τις σελίδες μπορεί να βρει όλες τις ειδήσεις σχετικά με τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, τις εξελίξεις στο ελληνικό επιχειρείν και τα σημαντικότερα διεθνή οικονομικά θέματα. Αλλά κι εκείνες που αφορούν άμεσα ή έμμεσα το εισόδημα των πολιτών. Τις τελευταίες επιλέγουμε να τις εντάσσουμε στο συγκεκριμένο τμήμα της ύλης γιατί είναι κρίσιμες για τα οικονομικά του καθενός ξεχωριστά – για την τσέπη του, με άλλα λόγια.