Δύο παίκτες που αγωνίζονται σε ελληνικούς συλλόγους βοήθησαν τις εθνικές τους ομάδες να νικήσουν το Σάββατο και να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ άνοιξε τον δρόμο για την εύκολη επικράτηση της Πολωνίας με 5-0 επί του Σαν Μαρίνο στη Βαρσοβία, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στο 10ο λεπτό. Σε αυτό τον αγώνα είπε το «αντίο» του στην εθνική ομάδα ο Λούκας Φαμπιάνσκι. Ο 36χρονος πολωνός γκολκίπερ της Γουέστ Χαμ είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι αποχωρεί, ωστόσο η ομοσπονδία της χώρας θέλοντας να τον τιμήσει, του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε ένα τελευταίο παιχνίδι μπροστά στους πολωνούς φιλάθλους και να φτάσει τις 57 συμμετοχές με το εθνόσημο. Ο Φαμπιάνσκι ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και στο 57ο λεπτό (όσες και οι συμμετοχές του) αντικαταστάθηκε από τον Μαγιέτσκι μέσα σε αποθέωση και δίχως ο ίδιος να μπορεί να κρύψει τα δάκρυα της συγκίνησής του.

Στον αγώνα της Ελβετίας με τη Βόρεια Ιρλανδία στη Γενεύη ο Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ έλυσε τον γόρδιο δεσμό της αντίπαλης άμυνας ανοίγοντας το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Φάσναχτ, που τον αντικατέστησε στο 81′, πέτυχε το 2-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα και με αυτή τη νίκη οι Ελβετοί εξακολουθούν να καταδιώκουν την πρωτοπόρο του Γ’ ομίλου Ιταλία, από την οποία απέχουν τρεις βαθμούς και με παιχνίδι λιγότερο.