Τα έκανε σχεδόν όλα λάθος η εθνική μας ομάδα το βράδυ του Σαββάτου στο Μπατούμι. Τα έκανε σχεδόν όλα λάθος και ο προπονητής της. Ισως ο Φαν ‘τ Σιπ να ευεργετήθηκε περισσότερο από όλους με εκείνο το πέναλτι του Μπακασέτα στο 89’, ένα πέναλτι… ανέλπιστο, αφού κανένας – πλην του Τζαβέλλα – δεν πήρε χαμπάρι πως έχει υπάρξει χέρι μέσα στην περιοχή. Το είδαν στο VAR, κάλεσαν τον διαιτητή, δόθηκε η παράβαση και ο Μπακασέτας δεν λάθεψε. Εξι λεπτά αργότερα ο Πέλκας έβαζε το κερασάκι στην τούρτα με μια λόμπα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 της Εθνικής απέναντι στη Γεωργία.

Σκορ-χρυσάφι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Που ήρθε μετά κόπων και βασάνων, αλλά ήρθε. Και αυτό είναι που μέτρησε στο τέλος μιας βραδιάς στην οποία η Εθνική έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε γεμάτο πορτοφόλι. Ο Φαν ‘τ Σιπ ξεκίνησε το ματς με τον Μασούρα τελικά δίπλα στον Παυλίδη, με τον Σιώπη δίπλα στον Μπουχαλάκη και με ένα… κατά συνθήκη 3-5-2. Η Ελλάδα δεν ήταν δημιουργική και αδυνατούσε να φτιάξει καλές στιγμές. Ο Ολλανδός έβγαλε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τον Παυλίδη, παίζοντας ακόμα πιο… ανορθόδοξα, ιδιαίτερα αν σκεφτούμε πως η Ελλάδα ήθελε μόνο τη νίκη. Επέλεξε να παίξει σε όλο το δεύτερο μέρος χωρίς «καθαρό» επιθετικό. Με Πέλκα και Μασούρα αρχικά, με Πέλκα και Τζόλη προς το φινάλε.  

Αυτό το ανορθόδοξο σχήμα έκανε την Εθνική ακόμα πιο αργή στην κυκλοφορία της μπάλας, ακόμα πιο προβλέψιμη στην οργάνωσή της και στην προσπάθεια να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Ναι μεν δεν κινδυνεύσαμε ούτε στιγμή, πλην όμως ευκαιρίες δεν υπήρξαν. Μέχρι που ήρθε το πέναλτι στο 89′ να λυτρώσει την Ελλάδα και να τη διατηρήσει ζωντανή στη «μάχη» της πρόκρισης.

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια, Λομπζανίτζε, Τσακβετάτζε (60′ Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικαουτάτζε (60′ Οκριασβίλι)

Ελλάδα (Τζον φαν ‘τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Σιώπης (85′ Μάνταλος), Μπακασέτας, Μασούρας (78′ Τζόλης), Παυλίδης (46′ Πέλκας)