Στο ματς της παρηγοριάς η Ιταλία νίκησε με 2-1 το Βέλγιο και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Nations League. Μπαρέλα και Μπεράρντι (με πέναλτι) πέτυχαν τα γκολ της Σκουάντρα Ατζούρα ενώ για τους Κόκκινους Διαβόλους, που είχαν δύο προσπάθειες στο δοκάρι, σκόραρε ο Σαρλ ντε Κέτελαρ που είχε περάσει αλλαγή.  

Στις δηλώσεις του ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στάθηκε ιδιαίτερα στο προσεχές παιχνίδι της 12ης Νοεμβρίου με την Ελβετία, στο Ολύμπικο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. «Θα είναι δύσκολο ματς όπως ήταν στο Euro και στη Βασιλεία. Θα είναι το παιχνίδι της χρονιάς. Ξέρουμε πως πρέπει να νικήσουμε».

Ο Μαντσίνι έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής Ιταλίας που φτάνει τις 30 νίκες σε μόλις 44 αγώνες, και ο Τζίτζι Ντοναρούμα ο νεότερος αρχηγός της ομάδας (22 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών) στα τελευταία 56 χρόνια.

Για μήνυμα που ήθελε να στείλει η Ιταλία μετά την ήττα της από την Ισπανία έκανε λόγο ο Μπεράρντι.

Πεσιμιστής εμφανίστηκε ο Κέβιν ντε Μπρόινε μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του Βελγίου σε επίσημα παιχνίδια, που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 2010. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι τόνισε πως το Βέλγιο δεν έχει το βάθος που έχουν η Γαλλία και η Ιταλία οι οποίες διαθέτουν από 22 σπουδαίους παίκτες. «Εμείς είμαστε “απλά” το Βέλγιο», είπε χαρακτηριστικά.