Παρά τους νέους φιλόδοξους υποψηφίους, παρά τα προβλήματα στην υγεία του, παρά και τις δικαστικές έρευνες στις επιχειρήσεις του, ο Τραμπ δείχνει να θέλει πολύ να διεκδικήσει για άλλη μια φορά τον Λευκό Οίκο. Ομως ακόμα διατηρεί το μυστήριο, αφήνοντας υπονοούμενα. Στην 20ή επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, μιλώντας σε ακροατήριο αστυνομικών της Νέας Υόρκης, είπε: «Ξέρω τι θα κάνω, νομίζω ότι θα μείνετε ευχαριστημένοι». Εν τω μεταξύ ταξιδεύει σε όλη τη χώρα προκαλώντας τον θαυμασμό μεγάλων ακροατηρίων, όπως αυτό στην Αϊοβα, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει και πάλι να δημιουργήσει την ευφορία του 2016 – όταν το ταπεραμέντο και ο λαϊκισμός του έθεσαν στην άκρη έμπειρους Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς. Αλλωστε φτιάχνει την ομάδα του. Η επιτροπή χρηματοδότησης (super-Pac) που έφτιαξε με τίτλο «Σώζουμε την Αμερική» έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα.  

«Ολοι υποθέτουν ότι ο Τραμπ είναι υποψήφιος» δήλωσε ο Τζον Φίχερι, ειδικός στρατηγικής στους Ρεπουμπλικανούς. «Εχουμε πολύ χρόνο έως το 2024, αλλά αν έβαζα στοιχήματα, ο Τραμπ θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Οι περισσότεροι από τους πιστούς ψηφοφόρους του κόμματος πιστεύουν ότι ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές του 2020 και του το έκλεψαν, οπότε αυτό βάζει όλους τους άλλους σε ένα αρκετά δύσκολο σημείο. Γιατί δεν του αξίζει η ευκαιρία να είναι και πάλι υποψήφιος;».

Η υποστήριξη προς τον Τραμπ αυξάνεται. Μια πρόσφατη έρευνα της Gallup έδειξε ότι το ποσοστό αποδοχής του είναι υψηλότερο από εκείνο του προέδρου Τζο Μπάιντεν για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, ενώ βρίσκεται σε αγώνα από μόνος του όταν πρόκειται για άλλους Ρεπουμπλικανούς. Τα 2/3 των  Ρεπουμπλικανών θέλουν να παραμείνει ο Τραμπ στην πολιτική, με το 44% να δηλώνει ότι θα ήταν ο υποψήφιος που θα στηρίξουν.