Ο Νορβηγός Sveinung J. Stohle ανέλαβε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο Αγγελικούση. Ο Stohle έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στη ναυτιλία, στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου και στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα του LNG, και θα ενταχθεί στην ανώτερη διοικητική ομάδα του ομίλου στην Αθήνα. Η διευθύνουσα σύμβουλος του Angelicoussis Group Μαρία Αγγελικούση καλωσόρισε τον Stohle επισημαίνοντας ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του πάνω στις πολλές άμεσες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες που παρουσιάζει η ναυτιλία. Ο Stοhle είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA στο International Business από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και έχει πτυχίο στα Χρηματοοικονομικά από το California State University.  

Διαφάνεια στην ανακύκλωση πλοίων

Την ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαδικασία της ανακύκλωσης των πλοίων υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της American Hellenic Hull Ηλίας Τσακίρης κατά τη διάρκεια συνεδρίου που συνδιοργανώθηκε από το International Union of Marine Insurance (IUMI) και την πρωτοβουλία Ship Recycling Transparency Initiative (SRTI). Σύμφωνα με τον Τσακίρη, οι μέχρι σήμερα προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας, των Ηνωμένων Εθνών και άλλων θεσμών για τη θέσπιση ενός ενιαίου πλαισίου για την ανακύκλωση πλοίων δεν είναι αρκετές, τονίζοντας μεταξύ άλλων την απουσία σχεδίου για την ανακύκλωση των πλοίων από τα διαλυτήρια.

Συνδέονται τα Μέθανα με τον Πειραιά

Λύση στο πρόβλημα της σύνδεσης των Μεθάνων με τον Πειραιά και με τα νησιά Αίγινα και Αγκίστρι έδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με την Attica Group. Από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου και έπειτα το δρομολόγιο της Παρασκευής που θα ξεκινά στις 16.50 από τον Πειραιά θα φτάνει και στα Μέθανα και μετά θα επιστρέφει στον Πειραιά. Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «πετύχαμε μια λύση που θα βοηθήσει τους κατοίκους των Μεθάνων στις μετακινήσεις τους από και προς το νησί από το λιμάνι του Πειραιά και των νησιών της Αίγινας και του Αγκιστρίου», προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε κανείς να μην είναι μόνος σε αυτές τις δύσκολες εποχές.