«Κληρώνει» αύριο για τις Γούρνες Ηρακλείου

Αύριο Παρασκευή είναι η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το «μικρό Ελληνικό», όπως χαρακτηρίζεται το παραθαλάσσιο ακίνητο, φέρεται να είναι έντονο από ελληνικές και ξένες εταιρείες και funds, αλλά βέβαια όλα αυτά θα φανούν στην πράξη αύριο.

Οπως έχει γίνει γνωστό, μετά την υποβολή των οικονομικών προσφορών θα ακολουθήσει διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπρασίας για τη βελτίωση του τιμήματος.

Πώς έκλεισε

η χρονιά για

το Υπερταμείο

Η πανδημία δεν μπορούσε να μην αφήσει ανεπηρέαστα τα οικονομικά αποτελέσματα και των δημόσιων επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται υπό την ομπρέλα του Υπερταμείου.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών Περιουσίας ανακοίνωσε για το 2020 καθαρά ενοποιημένα κέρδη ύψους 56,8 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπερταμείο, σε επίπεδο ομίλου επηρεάστηκαν από την έλευση της πανδημίας, η οποία ανέκοψε την επιτάχυνση της βελτίωσης των επιδόσεων των θυγατρικών που παρατηρήθηκε στις αρχές του 2020 και είχε ισχυρή επίδραση σε κλάδους όπως οι μεταφορές, η διαχείριση ακίνητης περιουσίας κ.ά.

Ολες οι εταιρείες του ομίλου εστίασαν την προσοχή τους στον μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας στις οικονομικές τους επιδόσεις, με προσπάθεια να συγκρατηθεί η πτώση των εσόδων, με παράλληλο εξορθολογισμό των εξόδων. Παράλληλα, οι θυγατρικές του Υπερταμείου συνέχισαν απρόσκοπτα την παροχή υπηρεσιών και αγαθών ζωτικής σημασίας  για τους πολίτες (ύδρευση, μεταφορές, ταχυδρομικές και συναφείς υπηρεσίες, κεντρικές αγορές τροφίμων), καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.