Οι ευωδιές από το φρεσκοψημένο ψωμί, η κανέλα και η κρέμα λεμονιού πάνω στα κουλουράκια, το φύλλο στις μικρές τυρόπιτες ελαφρά… καψαλισμένο σκορπούν υπέροχη αίσθηση. Είναι γύρω στις έξι το πρωί και οι φούρνοι, κεντρικοί αλλά και αυτοί της γειτονιάς, ανάβουν τα πρώτα τους εξωτερικά φώτα. Η αλήθεια είναι ότι αν και οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν λίγο μετά τις έξι, ακόμη επικρατεί σκοτάδι. Οι γλυκές ευωδιές θυμίζουν πάντα κάτι από την παιδική μας ηλικία. Το φρέσκο ψωμί, η ψίχα που λατρεύουν οι μπόμπιρες και τα σοκολατένια κουλουράκια. Οι επαγγελματίες δηλώνουν ανήσυχοι καθώς οι τιμές στο ψωμί αλλά και σε πολλά βασικά είδη έχουν πάρει την ανηφόρα. Εκείνοι όμως που συνηθίζουν να παίρνουν πρωί πρωί τον μοσχομυριστό καφέ τους σε ποτηράκι, μαζί με τυρόπιτα, κρουασάν ή κουλουράκι, σκοπεύουν να συνεχίσουν σε αυτόν τον ρυθμό. Σε δύσκολες εποχές, ιδιαίτερα αυτές της παγκόσμιας πανδημίας, μια βόλτα μέχρι τον φούρνο είναι… ευεργετική. Πάρα πολλοί άλλωστε μοιάζουν με… exclusive boutiques ψωμιού έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι εσωτερικοί τους χώροι. Ανοιχτοί, φωτεινοί, πολυτελείς, αρκετές φορές συναγωνίζονται τα ζαχαροπλαστεία.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ