Συνταγές μαγειρικής, 26 στο σύνολο, αποτυπωμένες με διαφορετικό τρόπο, αποτελούν τον βασικό κορμό του δεύτερου βιβλίου της σειράς «Απλά και Διαφορετικά» που υπογράφει ο Γιώργος Ευγενειάδης (Εκδόσεις Υδροπλάνο). Η λογική των συνταγών είναι το Comfort Food ενώ η πρωτοτυπία του βιβλίου βρίσκεται στο γεγονός ότι παρουσιάζονται βήμα-βήμα με σκίτσα και κείμενο τα υλικά, τα σκεύη και η διαδικασία των συνταγών, καθιστώντας πιο εύκολη την ανάγνωση και κατανόηση κάθε συνταγής. Τα υλικά είναι απλά και υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι, όπως και σε κάθε απομακρυσμένο νησί ή χωριό, ενώ οι συνταγές βασίζονται στην πυραμίδα της σύγχρονης μεσογειακής διατροφής που απεικονίζεται στο τέλος του βιβλίου. Για την παρασκευή τους δεν απαιτείται χρήση ζυγαριάς και δοσομετρητών, ώστε όλοι να έχουν κίνητρο να μαγειρέψουν και να φτιάξουν κάτι στο σπίτι τους. Η ιδέα προέκυψε από τον τρόπο που λειτουργούν και σκέφτονται οι μαθητές του συγγραφέα. Μαθητές με Αναπηρία (νοητική υστέρηση και αυτισμό) και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ενός δημόσιου Ειδικού Σχολείου στην Αθήνα.