«Είμαι πολύ χαρούμενος και θέλω να συνεχίσω την ιστορία του Ολυμπιακού με περισσότερες νίκες. H συμφωνία μου με τον Ολυμπιακό θα με βοηθήσει να πετύχω πιο εύκολα τους στόχους μου. Είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε αυτόν τον θρυλικό σύλλογο και ήδη νιώθω την αγάπη του κόσμου να με αγκαλιάζει με τα κόκκινα.

Γνωρίζω ότι ήταν προσωπική επιθυμία του κ. Μαρινάκη να έρθω και θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ γιατί με προσωπικές του ενέργειες κατάφερε να με φέρει στον σύλλογο του Ολυμπιακού».

Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού στίβου, 4ος φέτος στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του επί κοντώ στο Τόκιο, ο Εμμανουήλ Καραλής ντύθηκε στα ερυθρόλευκα.

Ο «ιπτάμενος Μανόλο» ανήκει πλέον στο δυναμικό του μόνιμου πρωταθλητή (τα τελευταία χρόνια στους άνδρες) καθώς αποτελούσε και μια προσωπική επιθυμία του προέδρου των Ερυθρολεύκων Βαγγέλη Μαρινάκη. Ετσι ενισχύει ακόμα περισσότερο το ήδη πετυχημένο τμήμα του Ερασιτέχνη, αυτό του στίβου.

Πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση που ολοκλήρωσε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης και που φανερώνει τους έτσι κι αλλιώς υψηλούς στόχους και σε αυτό το τμήμα, με τον Εμμανουήλ Καραλή να είναι εκ των κορυφαίων αθλητών του στίβου μόλις στα 21 του.

Η κορυφαία στιγμή του ήταν η 4η θέση φέτος στους Ολυμπιακούς με ατομικό ρεκόρ 5.80 μ., ενώ ήταν και δεύτερος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 του Ταλίν στην Εσθονία.