Με την Αϊντραχτ οι Πειραιώτες τα… είπαν πριν από λίγες ημέρες στη Φρανκφούρτη. Ηττήθηκαν με 3-1 αλλά σε ένα ματς – που παρότι η απόδοσή τους δεν κινήθηκε σε υψηλά στάνταρ – που η ιστορία του θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Εχασε από μια γλίστρα του Παπ Αμπού Σισέ που έφερε ένα απροσδόκητο πέναλτι. Από τη ζώνη της αεροπορίας στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, όσο παίζονταν οι καθυστερήσεις των καθυστερήσεων πριν από την ανάπαυλα. Και από μια αναιμική επέμβαση του Τόμας Βατσλίκ που αντί να βγάλει την μπάλα «πλάγια» στο μακρινό σουτ του Γκονζάλο Πασιένσια, την κράτησε «ζωντανή» στον άξονά του κάνοντας εύκολο το τελικό 3-1 στον Νταϊτσί Καμάντα. Εχασε επίσης γιατί ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ίσως ζαλισμένος από την περιποιημένη αγκωνιά-φάντασμα του Κρίστιαν Γιάκιτς – που δεν την έπιασε το VAR! – καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πασάρει στον Μασούρα στο 40′ όταν απλώθηκε πεδίο για το 1-2 που θα έλεγε την ιστορία της βραδιάς διαφορετικά. Οπως βεβαίως ίσως έχασε και γιατί στο 56′ με το σκορ στο 2-1 η καρατιά του Τούτα στον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ, μέσα στην περιοχή της Αϊντραχτ, προσπεράστηκε με χαρακτηριστική ευκολία από διαιτητή και τεχνολογία.

Υπομονή και… αριθμοί

Τι θα χρειαστεί την Πέμπτη προκειμένου το φινάλε να τον βρει με το χαμόγελο της ικανοποίησης και της νίκης; Δεδομένα μια καλύτερη συμπεριφορά ανασταλτικά. Λιγότερα προσωπικά λάθη. Και αυτό είναι ένα «στοίχημα» σε μια νύχτα που θα απουσιάζει ο Παπ Αμπού Σισέ -συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και είναι τιμωρημένος. Θα χρειαστεί επίσης την ενέργεια που του προσφέρει το κοινό του. Αλλά και υπομονή. Διότι η βραδιά μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί μεγάλη. Επειτα από τρεις αγωνιστικές ο Ολυμπιακός έχει έναν «χαρακτήρα» Europa League με 46,3% κατοχή μπάλας και 78,3 ευστοχία στην πάσα. Αυτό σημαίνει πως μένει αρκετά πίσω από την μπάλα θέλοντας να δημιουργήσει τους απαραίτητους χώρους. Και ότι την ίδια στιγμή λειτουργεί καλά στο transition από την ευστοχία του στις πάσες και τον τρόπο ανάπτυξης. Μπορεί να χρειαστεί αυτό το… δόλωμα κόντρα στους Γερμανούς που είναι ομάδα που της αρέσει η «κατοχή» (53%). Ο Ολυμπιακός και σκοράρει αρκετά στον όμιλο (6 γκολ, 4η καλύτερη επίθεση στη διοργάνωση). Και έχει έναν καλό μέσο όρο σε «τελικές» (9 ανά παιχνίδι) παρότι ήδη έχει δύο «εκτός έδρας» στο ενεργητικό του.

Στην Αμβέρσα

Το ίδιο βράδυ στην Αμβέρσα (22.00), η Αντβέρπ φιλοξενεί τη Φενερμπαχτσέ. Και θα ήταν ιδανικό να προκύψει μια ακόμη «μοιρασιά» ανάμεσά τους. Ο,τι ακριβώς έγινε και στην Πόλη. Να οριστικοποιηθεί με έναν τρόπο ότι και οι δύο είναι «εκτροχιασμένες» από τη μάχη για την πρώτη θέση. Βεβαίως ο Ολυμπιακός πηγαίνει τελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο και θα ήταν καλό να βρει την Αντβέρπ απογοητευμένη ακόμη και για το 3ο εισιτήριο (αυτό του Conference League). Αλλά προφανώς δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Υπάρχει σενάριο που σχηματίζει ξημέρωμα της Παρασκευής μια κατάσταση άκρως δελεαστική. Τους Πειραιώτες στην κορυφή του ομίλου και επί της ουσίας οριστικά στο minimum της δεύτερης θέσης (έπειτα από 3-0 στην Πόλη, μοιάζει αδύνατο η Φενέρ να τον προσπεράσει σε πιθανή ισοβαθμία και με ισοπαλία της στο Βέλγιο θα μπορεί το δικό της maximum να το υπολογίζει στους 9 βαθμούς).