Την αντίδραση του άλλου μεγάλου μετόχου της Ελλάκτωρ, της Reggeborgh, προκάλεσε η ανακοίνωση του εφοπλιστικού διδύμου Γ. Μπάκου – Δ. Καϋμενάκη σύμφωνα με την οποία οι Ολλανδοί σε συνεργασία με τον Λ. Μπόμπολα ξεδίπλωσαν σχέδιο άλωσης της κατασκευαστικής εταιρείας.

Αν και η Reggeborgh δεν προχώρησε στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης, εντούτοις συνεργάτες των Ολλανδών υπογραμμίζουν ότι τα όσα επαναλαμβάνει η άλλη πλευρά των μετόχων «έχουν κριθεί και απορριφθεί αρμοδίως».

Πιο συγκεκριμένα κύκλοι του μετόχου της Ελλάκτωρ αναφέρονται στη δημοσίευση «τμήματος της ιδιωτικής συμφωνίας» που είχε συνάψει η Reggeborgh με τον πρώην μέτοχο Λεωνίδα Μπόμπολα: «Αφού πρώτα έκαναν επιλεκτική διαρροή τμήματος ιδιωτικής συμφωνίας, που το σύνολό της είναι σε γνώση των εποπτικών αρχών και για την οποία έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες και ανακοινώσεις, κατόπιν έβγαλαν “θυμωμένη ανακοίνωση” για να αυτοεπιβεβαιώσουν τον εαυτό τους!», αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες των Ολλανδών.

Και συνεχίζουν επικαλούμενοι δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί επί προσφυγών που έχουν ασκήσει οι εταιρείες συμφερόντων των Μπάκου – Καϋμενάκη: «Παρότι γνωρίζουν ότι όσα μονότονα επαναλαμβάνουν έχουν κριθεί και απορριφθεί αρμοδίως (με πιο πρόσφατη την απόρριψη και της τελευταίας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων τους από το Πρωτοδικείο Αθηνών), εξακολουθούν στον ίδιο τόνο, με μόνο στόχο να πιέσουν εξωθεσμικά τις εποπτικές αρχές».

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Οι ίδιες πηγές συνεχίζουν την απάντησή τους στην ανακοίνωση των Greenhill και Kiloman, υποστηρίζοντας ότι η νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ έχει επαναφέρει την ασφάλεια στην εισηγμένη, τις δραστηριότητές της και το προσωπικό της: «Την ουσία της υπόθεσης την έχει όμως απαντήσει η επιχειρηματική πραγματικότητα της εταιρείας σήμερα, η οποία προχωρά με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα, προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων της και της εθνικής οικονομίας».

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή οι Greenhill και Kiloman είχαν προειδοποιήσει, με αφορμή δημοσιεύματα που έφεραν τη Reggeborgh και τον Λεωνίδα Μπόμπολα να έχουν αποκρύψει πληροφορίες από τη μεταξύ τους συμφωνία για την απόκτηση μετοχών του τελευταίου, με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την προστασία της επένδυσής τους και της αξίας των μετοχών.