Δεν συνηθίζει ο Απόλλωνας να βγάζει καυτές ανακοινώσεις για τη διαιτησία. Ηταν ιδιαίτερα αυστηρό το ύφος της συγκεκριμένης ΠΑΕ και η μπάλα πήρε τόσο τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τον επικεφαλής της διαιτησίας, όσο και τον ρέφερι του σαββατιάτικου αγώνα της Τούμπας, Αριστομένη Κουτσιαύτη. Τι συνέβη; Υπέρ του ΠΑΟΚ καταλογίστηκαν δύο πέναλτι, το ένα που άνοιξε το σκορ και το δεύτερο για να φτάσει στο 4-1. Αμφότερα συζητήσιμα, ενώ αρκετή κουβέντα έγινε και για μια φάση στην περιοχή των γηπεδούχων όταν ο Απόλλωνας «φωνάζει» για χέρι του Τέιλορ. Οπως και να έχει, επρόκειτο για φάσεις που σηκώνουν μπόλικη κουβέντα και βέβαια η συνολική διαιτησία του Κουτσιαύτη δεν μπορεί να διεκδικεί δάφνες. Οχι μόνο για τις περιπτώσεις των πέναλτι. Συνολικά υπήρχαν «θέματα».

Χθες το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος άφησε με πολλά παράπονα τον Αρη. Οχι άδικα. Το υπέρ του Μάνταλου πέναλτι ήταν μια πολύ γενναιόδωρη κίνηση. Και νωρίτερα, ο Ρότα έγινε αλλαγή από τον προπονητή του ώστε να μην αποβληθεί και μείνει νωρίς με 10 ποδοσφαιριστές η ΑΕΚ. Οταν το ματς παιζόταν, ο Αρης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.

Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας είναι ακόμη σε ένα αρχικό στάδιο. Δεν έχει μπει καν ο χειμώνας, απέχουμε αρκετά από τους αγώνες που θα βγάλουν τον πρωταθλητή αλλά και τις υπόλοιπες θέσεις της βαθμολογίας. Ωστόσο, δεν φαίνεται κάτι να αλλάζει θεαματικά στο κομμάτι της ελληνικής διαιτησίας. Είδαμε αρκετά… φάουλ στους πρόσφατους αγώνες Κυπέλλου. Εκεί υπήρχε η δικαιολογία της απουσίας του VAR που ενίοτε αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τους ρέφερι και αποφεύγουν λάθη χοντρά. Δεν έχουν όμως την παραμικρή δικαιολογία όταν αδυνατούν να κρίνουν ορθά την ώρα που υφίσταται η βοήθεια του ηλεκτρονικού διαιτητή και από το καμαράκι τούς ενημερώνουν ότι πρέπει να ξαναδούν τη φάση. Οι διαμαρτυρίες και οι φωνές πρέπει να μειωθούν. Αυτό θα συμβεί αν βελτιωθεί η διαιτησία. Διαφορετικά, το πρόβλημα θα μεγαλώνει και οι γκρίνιες θα φουντώνουν. Αυτό θέλουν οι αρμόδιοι; Τόσο δύσκολο είναι να λύσουν το ζήτημα;