Τα δύο μεγάλα κόμματα τσακώνονται πάλι για τη διαχείριση της πανδημίας. Ο Νίκος Φίλης, όμως, έβαλε στον δημόσιο διάλογο μια παράμετρο στην οποία δεν φαίνεται να αποδίδεται η σημασία που της πρέπει. Πολίτες που πήγαν χωρίς δισταγμό να εμβολιαστούν τώρα δεν κλείνουν ραντεβού για την τρίτη αναμνηστική δόση. Σε αυτούς μπορεί να έπιαναν τα SMS. Γιατί στους ανεμβολίαστους θα έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών: μηδαμινά.

Προϋπόθεση

«Παρακολουθούμε» ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος «τις διαδικασίες στο ΚΙΝΑΛ, χωρίς φυσικά να επιλέγουμε πρόσωπα, αλλά καλώντας και το ΚΙΝΑΛ σε μια προοδευτική πατριωτική προοδευτική κατεύθυνση ανατρέποντας τις αντιλαϊκές πολιτικές Μητσοτάκη, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί προϋπόθεση για κάτι τέτοιο». Οι κιναλίτες, πάντως, ασχέτως του υποψηφίου που προτιμάνε έχουν βγάλει και δεύτερη εκδοχή του γνωστού πασοκικού συνθήματος. «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Τσίπρας» λένε.

Στόμα

Ο Σερβίων και Κοζάνης Παύλος έχει τη λύση για να σταματήσουν οι γυναικοκτονίες: να ακολουθήσουν οι γυναίκες τη συμβουλή των παλιών και να κρατούν «σε κάποια στιγμή» το στόμα τους κλειστό για να γίνει μετά αυτό που θέλουν. Προφανώς δεν χρήζει φεμινιστικής απάντησης το κήρυγμα ενός εκπροσώπου του κατεξοχήν αναχρονιστικού θεσμού. Αξίζει όμως τη διατύπωση μιας απορίας: αν η μητέρα του κακοποιείτο, θα ήταν τόσο γενναιόδωρος απέναντι στην ανδρική αυθαιρεσία; Θα γυρνούσε και το δικό του μάγουλο;

Ρίγες

Στη σοσιαλμιντιακή απολογία του ο χορευτής Τάσος Ξιαρχό – που νομίζει ότι ανήκει στο τμήμα καταδίωξης κιλών της fashion police -, έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει το πανελλήνιο πως δεν αναγνωρίζει «το ότι ο κάθε ένας μπορεί να γίνει δικαστής και να δικάσει εμένα ή τον οποιοδήποτε όταν πίσω από τις οθόνες κράζουν ανελέητα και χωρίς όριο». Εφόσον το έλεγε ο λάτρης της κάθετης ρίγας Οβελίξ, σε εκείνη την ιστορία που σχολιάζει μια Γαλάτισσα η οποία φορά παντελόνι με οριζόντιες ρίγες, δεν θα έμοιαζε υποκριτικό.