Στην υπογραφή μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας προχώρησαν ο όμιλος της Βιοϊατρικής και ο όμιλος του Ιατρικού Αθηνών. Οπως έγινε γνωστό, οι δύο πλευρές συνέστησαν Κοινή Ομάδα Εργασίας για τον προσδιορισμό των σημείων συνεργασίας μεταξύ των δύο ομίλων στο πλαίσιο της υφιστάμενης δραστηριοποίησής τους, αλλά και της ανάπτυξης νέων κοινών υπηρεσιών.

Οι βασικοί άξονες της στρατηγικής συνεργασίας είναι οι ακόλουθοι: 1. Δημιουργία ενός δικτύου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης απευθυνόμενο σε μεγάλους πληθυσμούς. 2. Σύμπραξη των δύο ομίλων με σκοπό την από κοινού συνέργεια προς ασφαλιστικές εταιρείες για δημιουργία νέων προγραμμάτων ασφάλισης υγείας που θα συνδυάζουν ευρύτερο δίκτυο και πιο ελκυστικά προϊόντα για τον καταναλωτή. 3. Ανάπτυξη και δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων όπως η τηλεϊατρική, με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών, π.χ. Metaverse. 4. Συνεργασία στη δημιουργία ενιαίας κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας των δύο ομίλων για την καταχώριση ψηφιακού φακέλου του ασθενούς. 5. Συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων, εκδηλώσεων και διεθνών ιατρικών συνεδρίων.

ΚΟΙΝOΣ ΣΤOΧΟΣ. Την ίδια στιγμή θα αναζητηθούν οικονομίες κλίμακας που θα βοηθήσουν στη διάρθρωση του κόστους λειτουργίας των δύο ομίλων. Αναφορικά με την υπογραφή του μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ιατρικού Αθηνών δρ Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος δήλωσε πως καθώς η χώρα εισέρχεται σε μια νέα εποχή, η «Ελλάδα 2.0» χρειάζεται την «Ελληνική Υγεία 2.0», επισημαίνοντας πως οι δυο εταιρείες στοχεύουν να συμβάλουν στη διαμόρφωση νέων καινοτόμων και ψηφιοποιημένων υπηρεσιών υγείας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Βιοϊατρική Γιώργος Ευ. Σπανός σημείωσε πως οι δυο εταιρείες συμπράττουν για έναν κοινό στόχο που αφορά την «ολιστική προσέγγιση της Υγείας, από το πρώτο βήμα της πρόληψης μέχρι την αξιόπιστη διάγνωση και την εξειδικευμένη θεραπεία».