Ενα superclasico δεν είναι ποτέ αδιάφορο ακόμα κι αν η Βραζιλία έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Ξημερώματα Τετάρτης (01.30 ώρα Ελλάδας) η Αργεντινή υποδέχεται τη Σελεσάο στο Στάδιο Bicentenario του Σαν Χουάν με τον Λιονέλ Μέσι να ξεκινά βασικός. Η Αλμπισελέστε μπορεί να γίνει η δεύτερη ομάδα από τη Λατινική Αμερική που εξασφαλίζει την πρόκρισή της στο 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο, αρκεί να νικήσει τη Βραζιλία και την ίδια στιγμή η Κολομβία να μην κάνει το ίδιο με την Παραγουάη.

Η Αργεντινή τρέχει ένα σερί 26 αγώνων χωρίς ήττα, έχει νικήσει τη Βραζιλία στο Μαρακανά στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, ενώ η πιο πρόσφατη προγραμματισμένη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ, στις 2 Σεπτεμβρίου, διεκόπη ύστερα από έξι λεπτά όταν εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο της Αρένας της Κορίνθιανς άνδρες των υγειονομικών Αρχών της Βραζιλίας λόγω κορωνοϊού και μη τήρησης του πρωτοκόλλου από τέσσερις παίκτες της Αλμπισελέστε.

Αργεντινή και Βραζιλία παραμένουν αήττητες με τη Σελεσάο να είναι κάθε άλλο παρά αδιάφορη, καθώς επιθυμεί να ολοκληρώσει τα προκριματικά με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία του λατινοαμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 25.000 θεατών αλλά θα επιτραπεί η παρουσία μόλις 18.000 λόγω τιμωρίας που επέβαλε η FIFA για προσβλητικά συνθήματα που ακούστηκαν στο τελευταίο παιχνίδι της Αργεντινής με την Ουρουγουάη. Ωστόσο,  πάνω από 80.000 φίλαθλοι σχημάτισαν ουρές επτά χιλιομέτρων για να εξασφαλίσουν το μαγικό χαρτάκι.

Θα διεξαχθούν επίσης οι αναμετρήσεις Βολιβία-Ουρουγουάη, Βενεζουέλα-Περού, Κολομβία-Παραγουάη και Χιλή Ισημερινός.