Μια νέα αγορά δημιουργείται στην εστίαση, με φόντο την αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων που προκάλεσε η πανδημία. Ο λόγος για τις dark kitchens ή στα ελληνικά «σκοτεινές κουζίνες» οι οποίες αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα. Πρόκειται για εστιατόρια, τα οποία ασχολούνται αποκλειστικά με την παρασκευή φαγητού και την κατ’ οίκον διανομή του. Δεν διαθέτουν χώρους για τραπεζοκαθίσματα αλλά και ούτε σερβιτόρους. Δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό και διαθέτουν προσωπικό μόνο για την προετοιμασία γευμάτων και τη διανομή. Υπολογίζεται πως στη συγκεκριμένη αγορά δραστηριοποιούνται ήδη περίπου 10 μεγάλες εταιρείες, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 1.000 διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ