Νικηφόρα ξεκίνησε η εποχή Τσάβι στην Μπαρτσελόνα, αν και χρειάστηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι και «καθυστερήσεις» από τους Μπλαουγκράνα για να κλειδώσουν τους τρεις βαθμούς.

Η Μπάρτσα επικράτησε με 1-0 της Εσπανιόλ στο καταλανικό ντέρμπι με γκολ – πέναλτι του Μέμφις Ντεπάι που κέρδισε ο ίδιος ύστερα από μικρή επαφή που είχε με τον Ντιέγκο Λόπεθ.

Ο Τύπος χαρακτήρισε «αγωνιώδη» τη νίκη, αλλά επαίνεσε τον Τσάβι γιατί πίεσε την ομάδα του μέχρι το τέλος και έδειξε εμπιστοσύνη στη νέα γενιά.

Ηταν η πρώτη νίκη της Μπάρτσα στο πρωτάθλημα από τις 17 Οκτωβρίου και το πρώτο παιχνίδι που δεν δέχεται γκολ ύστερα από επτά αναμετρήσεις. Οι προσδοκίες που γέννησε η άφιξη του Τσάβι στο Καμπ Νου ήταν τέτοιες ώστε στο γήπεδο προσήλθαν 74.418 φίλαθλοι.

«Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Επρεπε να υποφέρουμε, κανείς δεν νικά εύκολα σήμερα. Χρειάζεται να βελτιωθούμε», δήλωσε ο Τσάβι εστιάζοντας στην αδυναμία των παικτών του να εκμεταλλεύονται τους ελεύθερους χώρους. Μαζί με τον Τσάβι έκανε ντεμπούτο και ένα ακόμα 17χρονο παιδί, ο Ιλίας, που παίζει στα άκρα και έχει στηρίξει πολλά πάνω του ο νέος προπονητής της Μπάρτσα.  

Απάντηση από Ρεάλ

Στη νίκη και το καλό κλίμα που επανήλθε στην Μπάρτσα απάντησε χθες η Ρεάλ Μαδρίτης νικώντας με 4-1 τη Γρανάδα στο Νουέβο Λος Καρμένες που την έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Τόνι Κρος έδωσε ρεσιτάλ στη μεσαία γραμμή μοιράζοντας τις ασίστ στα δύο πρώτα γκολ των Ασένσιο και Φερναντέθ. Βινίσιους και Μεντί πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ στην επανάληψη. Στο ίδιο διάστημα η Γρανάδα έμεινε με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Μοντσού (67′) και Μορένο (69′).

«Είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό ύστερα από διεθνείς αγώνες, αλλά είμαστε χαρούμενοι με την απόδοσή μας. Παίξαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι», δήλωσε ο Ασένσιο. Και πρόσθεσε: «Εχουμε ένα έντονο πρόγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα – οκτώ αγώνες σε 30 ημέρες – και χρειαζόμαστε επιπλέον προσοχή για να περάσουμε αυτή την περίοδο».  

Την Τετάρτη η Ρεάλ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σέριφ, η οποία την είχε νικήσει στον πρώτο γύρο στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και, όπως είναι φυσικό, διψά για ρεβάνς.