Είναι μεγάλη η αποψινή βραδιά για τον Ολυμπιακό. Αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς θέλουν να βγάλουν νοκάουτ την ισχυρή Φενερμπαχτσέ, να ζευγαρώσουν τις νίκες τους επί της τουρκικής ομάδας και να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν είναι εύκολο. Αλλωστε, τίποτα δεν μοιάζει με περίπατο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Απαιτείται να κάνεις καλές εμφανίσεις στη διοργάνωση, να έχεις σύνολο με προοπτικές και δυνατότητες και φυσικά συνέπεια στην απόδοσή σου.

Τα βλέπουμε όλα αυτά στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Παίζει με τους ισχυρούς, αντιμετωπίζει ομάδες με ιστορία και βαριά φανέλα και καταφέρνει να σταθεί ως ίσος προς ίσο. Στο πρώτο ματς στην Πόλη πέρασε με εμφατικό τρόπο και σημείωσε θρίαμβο. Τώρα, αρκεί μια απλή νίκη και η δεύτερη φάση είναι εξασφαλισμένη. Tα όνειρα δεν απαγορεύονται για τον Ολυμπιακό και μπορεί να μας χαρίσει ξανά μια βραδιά με δυνατές συγκινήσεις.

Κάτι αντίστοιχο ενδέχεται να συμβεί με τον ΠΑΟΚ. Το Κόνφερενς είναι μια νεοσύστατη διοργάνωση χωρίς ασφαλώς τα πολύ ηχηρά ονόματα.

Δεν πάει όμως να αποτελεί και πρόκληση κάθε παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ στην Μπρατισλάβα κόντρα στη Σλόβαν, μάλλον δεν έχει πολλές επιλογές μπροστά του.

Το ζητούμενο είναι η νίκη, αλλά ακόμη και αν δεν ηττηθεί, τίποτα δεν θα έχει κριθεί. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί ότι ο καλός σε απόδοση ΠΑΟΚ δικαιούται να ελπίζει πως θα τα καταφέρει.

Το έχει κάνει στο παρελθόν. Μπορεί να το δείξει και απόψε – άλλωστε απέναντί του μόνο μεγαθήριο δεν θα βρεθεί. Ολα συνεπώς είναι ανοιχτά και στο τέλος του δρόμου μπορεί κάποιος να συναντήσει

τη… διάκριση!