Σεμπαστιάν Αλέ, Ζούνιορ Μεσίας. Δύο ξεχωριστές ποδοσφαιρικές ιστορίες που δίνουν νέο ενδιαφέρον στην πλουσιότερη διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου, το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην παρθενική του παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα του Αγιαξ ο Αλέ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια εννέα φορές, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Ερλινγκ Χάαλαντ που είχε μείνει στα οκτώ γκολ πριν από δύο χρόνια.  

Εκτός από τους Αλέ και Χάαλαντ  δύο ακόμα παίκτες είχαν σημειώσει γκολ στα πέντε πρώτα παιχνίδια τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτος ήταν ο σπουδαίος Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο το 1995 και ακολούθησε ο Ντιέγκο Κόστα το 2014.  

Ο Αλέ αποκτήθηκε τον Γενάρη από τη Γουέστ Χαμ έναντι 22,5 εκατ. ευρώ, πόσο ρεκόρ για τον Αγιαξ, μετά από εισήγηση του Ερικ τεν Χαγκ τον οποίον είχε προπονητή στα πρώτα χρόνια της καριέρας του στην Ουτρέχτη. Στην αγγλική ομάδα που τον είχε αποκτήσει από την Αϊντραχτ έναντι 40 εκατ. ευρώ, επίσης ρεκόρ για τα Σφυριά, δεν εκτίμησαν τις δυνατότητές του όσο θα έπρεπε.

Στον Αγιαξ ωστόσο έκαναν την τεράστια γκάφα να ξεχάσουν να τον δηλώσουν στη λίστα με τους παίκτες για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια (έπαιζε τότε στο Γιουρόπα Λιγκ). Τελικά αποδείχτηκε πως άξιζε η αναμονή. Σε 19 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ο Ιβοριανός έχει σημειώσει 18 γκολ.  

Μια ακόμα ιστορία αφηγήθηκε το ποδόσφαιρο το βράδυ της Τετάρτης. Πρωταγωνιστής της είναι ένας 30χρονος Βραζιλιάνος, ο Ζούνιορ Μεσίας που έφτασε στην Ιταλία πριν από δέκα χρόνια. Επιασε δουλειά σε εταιρεία που μετέφερε ψυγεία και στις ελεύθερες ώρες του έπαιζε μπάλα ερασιτεχνικά. Χρόνο με τον χρόνο ανέβηκε κατηγορίες για να φτάσει το καλοκαίρι στη Μίλαν δανεικός από την Κροτόνε. Ακόμα δεν έχει αγωνιστεί βασικός αλλά το γκολ που πέτυχε εναντίον της Ατλέτικο στην παρθενική του παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το πρώτο χτύπημα της μπάλας τον μετέτρεψε σε ήρωα των Ροσονέρι, καθώς πλέον ελπίζουν σε πρόκριση.   

«Μια υπέροχη ιστορία που μόλις ξεκίνησε», σχολίασε ο προπονητής του Πιόλι.