Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Η ΑΕΚ έβαλε δύσκολα στον εαυτό της μονάχα για ένα ημίχρονο απέναντι στην Κηφισιά στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για τις 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Αλλά όταν αποφάσισε να… τελειώσει την υπόθεση, το έκανε με τρόπο εμφατικό. Πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο και τελειώνοντας την πρόκριση. Η ΑΕΚ των πολλών αλλαγών είχε αρκετές τελικές, πίεζε, έκλεβε μπάλες, έφθανε σε κάποιες θέσεις βολής, αλλά της έλειπαν τα καλά τελειώματα στο πρώτο μέρος.

Ηταν θέμα χρόνου να μπει το πρώτο γκολ για την Ενωση και από τη στιγμή που θα ερχόταν όλα θα απλοποιούνταν. Ηρθε στο 51′ με γυριστή κεφαλιά του Ανσαριφάρντ και στη συνέχεια τα πάντα απλοποιήθηκαν. Εξι λεπτά μετά ο Σβάρνας έκανε το 2-0, στο 69′ ήρθε το τρίτο γκολ με τον Τάνκοβιτς, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0 στο 73′ με τον Χατζισαφί. Στην ΑΕΚ πάντως τα χαμόγελα «πάγωσαν» όταν ο Λιβάι Γκαρσία αποχώρησε στο 64′ τραυματίας και σήμερα θα φανεί αν έχει υποστεί ζημιά.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ (70′ Σιμάνσκι), Σάκχοφ, Γέβτιτς (80′ Μοχαμαντί), Λιβάι Γκαρσία (64′ λ.τρ. Αμραμπατ), Τάνκοβτς (70′ Αραούχο), Ανσαριφάρντ (80′ Κοσίδης).

Κηφισιά: Μιχελής, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61′ Τζέλη), Πρίτσας (46′ Ντοριβάλ), Καλλέργης (61′ Κρητικός), Παπασάββας (81′ Παπαγγελής), Τετέι (73′ Αγγελόπουλος), Γιαννιτσάνης.