Μια φωτοβολίδα του Χουάν Ιτούρμπε έδωσε στον Αρη το δικαίωμα να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας: 3-1 οι Κιτρινόμαυροι τον ΟΦΗ στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Αργεντινό να βάζει την υπογραφή του ακριβώς στο 90′. Το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα, αλλά όπως φαίνεται μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί «ένα και να… καίει».

Πριν από τη δική του παρέμβαση; Ο Αρης προηγήθηκε 2-0 με ισάριθμες εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι (Γκάμα 16′, Καμαρά 45΄+3΄), αλλά ο ΟΦΗ είχε βρει τον τρόπο να επιστρέψει (Καστάνιος 56′). Οι Κρητικοί – που ήταν μάλλον κατώτεροι της περίστασης – είχαν και μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν (76′ Λάμπρου). Και είχαν μπόλικη τύχη δέκα λεπτά νωρίτερα (66′) όταν Φωτιάς και VAR ακύρωσαν γκολ ως οφσάιντ (Καμαρά). Αυτή δεν έμελλε να κρατήσει όμως ως το φινάλε. «Το γκολ που δεχθήκαμε μας ενόχλησε και ενώ δεν είχαμε απειληθεί σε εκείνο το σημείο. Βρήκαμε όμως το τρίτο γκολ και τελειώσαμε το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ είναι καλή ομάδα, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, όταν έρθει η ώρα θα ετοιμαστούμε για τον επαναληπτικό» ξεκαθάρισε ο Ακης Μάντζιος. Και εν πολλοίς βρήκε σύμφωνο στα μεγάλα γράμματα και τον Νίκο Νιόπλια: «Σίγουρα γίνεται πιο δύσκολη η πρόκριση. Αλλιώς είναι το 2-1, αλλιώς το 3-1. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Θα παίξουμε στην έδρα μας και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι πολύ καλή η ομάδα μας» είπε με τη σειρά του ο τεχνικός του ΟΦΗ. Για την ιστορία ο Νιόπλιας είχε παράπονο για το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε ο Αρης. «Σίγουρα δεν είναι. Δεν ξέρω αν ήταν έστω κόρνερ».

Αρης (Ακης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Γκάνεα (67′ Λούμορ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα (86′ Μάνος), Τζέγκο, Ματέο Γκαρσία (46′ Μαντσίνι), Μπρούνο Γκάμα (67′ Ιτούρμπε), Ντιαγέ (67′ Ματίγια), Καμαρά.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγος (32′ Μεγιάδο), Τοράλ (64′ Ναμπί), Ντε Γκούζμαν, Λάμπρου (83′ Γιαννούλης), Καμάου (46′ Τσιλιανίδης), Καστάνιος (83′ Γιάννου).