Υπήρξε και θα συνεχίσει να υπάρχει σκέψη στην κυβέρνηση για κλείσιμο των γηπέδων. Οσο τα κρούσματα του κορωνοϊού συνεχίζουν να μην έχουν πτωτική πορεία και όσο το πρόβλημα παραμένει για την κοινωνία, δεν μπορεί παρά τα γήπεδα να… κινδυνεύουν με λουκέτο. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχουν φαινόμενα τύπου Τούμπας: εκεί που «πιάστηκαν» οπαδοί χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ας μην κρυβόμαστε, σχεδόν σε όλα τα γήπεδα θα μπορούσαμε να συναντήσουμε τέτοιους.

Η Πολιτεία προς το παρόν δεν σκέφτεται ένα τέτοιο μέτρο, αφού πιέζεται και από τη Λίγκα και από τις ομάδες. Πλην όμως η υγεία είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Για να μη φτάσει η Πολιτεία σε απόφαση κλείσιμο των γηπέδων θα πρέπει και οι φίλαθλοι να βάλουν το… χεράκι τους. Να δείξουν συμπεριφορά διαφορετική απ’ αυτή που δείχνουν έως τώρα. Να καταλάβουν πως για να μπορούν να πάνε στο γήπεδο θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Αν η κυβέρνηση δει γήπεδα γεμάτα μάσκες, δεν υπάρχει λόγος να μπει σε σκέψεις για να τα κλείσει. Είναι όπως τα σχολεία: οι μαθητές πειθαρχούν και φορούν τις μάσκες τους. Δεν μπορεί να μην μπορούν να πειθαρχήσουν οι ενήλικες φίλαθλοι.

Μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό για το ποδόσφαιρο και τους συλλόγους το κλείσιμο των γηπέδων. Περάσαμε απ’ αυτή την κατάσταση και δεν άρεσε σε κανέναν. Ενα… παγωμένο πράγμα, ντέρμπι σε άδεια καθίσματα, τελικοί χωρίς φωνές, φιέστες χωρίς κόσμο. Αλήθεια ποιος θέλει να γυρίσουμε σε αυτά; Ποιος αγαπάει τον αθλητισμό και θέλει να τον βλέπει μονάχα από την τηλεόραση; Ποιος δεν θέλει να παίρνει το παιδί του απ’ το χέρι τις Κυριακές και να κάνουν μια ωραία βόλτα στο γήπεδο για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα; Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να φορέσουμε τη μάσκα μας για 90 λεπτά.