Ενα καπρίτσιο – η επιμονή για την αγορά ενός μηχανήματος που δημιουργούσε κυλινδρικές βάφλες – «γέννησε» από τον Ιούνιο του 1979 έως σήμερα τόσα σοκολατένια πουράκια που θα έφταναν για να «τυλίξουν» 15 φορές τη Γη. Και το όνομά τους δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά Caprice (Καπρίτσιο). Ο λόγος για το πλέον επιτυχημένο προϊόν στην ιστορία της εταιρείας Παπαδοπούλου, που συμπληρώνει έναν αιώνα παρουσίας στην Ελλάδα και στον κόσμο, καθώς κάνει εξαγωγές σε 61 χώρες και σε πέντε ηπείρους. Και γιορτάζει με μια έκθεση-«βουτιά» στο παρελθόν της, η οποία βασίζεται μεν στο άρτια οργανωμένο αρχείο της αλλά αποτελεί και μια εμπειρία που δεν αφήνει εκτός καμία αίσθηση: η όσφρηση, η γεύση και η ακοή δοκιμάζονται έντονα, καθώς οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ για να ετοιμάσουν τα μοσχομυριστά πτι μπερ που ψήνονται επί τόπου και προσφέρονται στους επισκέπτες, ενώ στα 1.000 τ.μ. διαδρομής στο ισόγειο του Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, όπου εκτίθενται περισσότερα από 300 ιστορικά τεκμήρια, ικανοποιούνται τόσο η όραση όσο και η αφή.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ