Εξι από τους παίκτες που ήταν στην αποστολή της Λίβερπουλ για το ματς με τη Μίλαν προέρχονται από την ακαδημία. Πρόκειται για τους Μόρτον, Νέκο Γουίλιαμς, Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ, Χάρνεϊ Ντέιβις, Μαξ Γουόλτμαν και Τζέιμς Νόρις.

Επίσης ο 18χρονος Κόνορ Μπράντλεϊ που μπήκε στο τελευταίο λεπτό έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος βορειοϊρλανδός παίκτης που εκπροσώπησε το κλαμπ σε ευρωπαϊκό αγώνα.

Ποια άλλη ομάδα θα εμπιστευόταν την πέμπτη επιλογή στο κέντρο της άμυνας για να αντιμετωπίσει τον Ιμπραήμοβιτς; Ποια άλλη ομάδα θα μετέτρεπε σε δυνατή προπόνηση έναν αγώνα με την πρωτοπόρο της Serie A Μίλαν στο Μεάτσα, αφήνοντας εκτός ομάδας τους Αλεξάντερ-Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Τιάγκο και Ζότα;

Παίκτες στα βαθιά

Το βάθος του ρόστερ είναι τεράστιο. Η περίπτωση του 19χρονου Τάιλερ Μόρτον είναι χαρακτηριστική. Πρόκειται για την τελευταία ανακάλυψη του Κλοπ στην τεράστια δεξαμενή ταλέντων που διαθέτει ο σύλλογος. Γεννημένος στο Μέρσεϊσαϊντ και μέλος της κόκκινης ακαδημίας από τα επτά του, η εξέλιξή του θυμίζει τον Αλεξάντερ-Αρνολντ.

Ο Κλοπ τον έριξε στα βαθιά του Μεάτσα, δίπλα στους Μοναμίνο, Τσάμπερλεϊν στη θέση του ανασταλτικού χαφ, και τα πήγε περίφημα. Οπως έκανε και στο προηγούμενο παιχνίδι με την Πόρτο.

Ο Τζέιμι Κάραγκερ γνωρίζει την οικογένεια του Μόρτον από τότε που ο γιος του ήταν στην ακαδημία με τον Τάιλερ. Πριν από τον αγώνα ο Κάραγκερ έστειλε μήνυμα στον πατέρα Μόρτον σε ζωντανή μετάδοση στο CBS Sports για να του εκφράσει τον ενθουσιασμό του για την εξέλιξη του γιου του.  

Ο κόουτς-προστάτης

Ο Κλοπ αποφεύγει να μιλάει για τον πιτσιρικά για να μη στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και του κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή.

«Δεν θέλω να γίνει πιο περίπλοκη η ζωή του απ’ ό,τι είναι ήδη. Παίζοντας σε τόσο νεαρή ηλικία σε μια ομάδα όπως είναι η Λίβερπουλ, σε ένα ματς όπως ήταν αυτό με τη Μίλαν, έχοντας καταπληκτική απόδοση. Είναι μεγάλη απόλαυση να βλέπεις τον πιτσιρικά να παίζει με αυτόν τον τρόπο. Ο ποδοσφαιρικός εγκέφαλος που επέδειξε ήταν καταπληκτικός».

Η ανάπτυξη της Λίβερπουλ είναι συνεχής, πολυεπίπεδη και ουσιώδης. Πέρυσι απέκτησε μόνο τον Κονατέ έναντι 42 εκατ. ευρώ και από το μεταγραφικό ισοζύγιο εμφάνισε κέρδος 8 εκατ. ευρώ.

Τον Ιούνιο ξεκίνησαν εργασίες για την αύξηση της χωρητικότητας του Ανφιλντ κατά 7.000 θέσεις προς την Anfield Road Stand, για να φτάσει τις 61.000. Είναι η δεύτερη φορά από το 2016 που αυξάνεται η χωρητικότητα του σημείου αναφοράς της πόλης του Λίβερπουλ.

Ταυτόχρονα το τμήμα σκάουτ αναζητά τους επόμενους «Σαλάχ» και «Μανέ», χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Λίβερπουλ δεν θα τολμήσει το μεγάλο άλμα, να φέρει το παιδί-φαινόμενο του αγγλικού ποδοσφαίρου, τον 18χρονο Τζουντ Μπέλιγχαμ, στο Ανφιλντ. Η απόκτησή του από την Ντόρτμουντ ίσως ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, ποσό που θα αποτελέσει νέο ρεκόρ στην ιστορία της Λίβερπουλ.

Οι Κόκκινοι είναι αποφασισμένοι να χτίσουν μια νέα κόκκινη αυτοκρατορία με γερά θεμέλια που δεν θα στηρίζεται στο ταλέντο ενός σούπερ παίκτη, όπως συνέβη με την Μπαρτσελόνα και τον Μέσι, αλλά στο μοντέλο που είχαν δημιουργήσει οι Σάνκλι και Πέισλι.