Είπαμε, αυτή τη στιγμή προβλέψεις δεν κάνει κανείς για τον ακριβή χρόνο επιστροφής του Δημήτρη Κουρμπέλη στα γήπεδα. Στον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζουν την πιο δύσκολη περίπτωση που τους έχει τύχει σε θέμα τραυματισμού και πλέον είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και… μαζεμένοι στις κουβέντες τους και στις εκτιμήσεις τους. Οι ενοχλήσεις έχουν υποχωρήσει, ο «Κούρμπε» ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και όλοι περιμένουν πότε θα έρθει σε επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης ώστε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Ποιο είναι το πλάνο της τεχνικής ηγεσίας για εκείνον; Αν κρίνουμε και από την περίπτωση του Σένκεφελντ, το ίδιο θα συμβεί και με τον 28χρονο έλληνα μέσο όταν πια θα είναι σε θέση να μπει σε ρυθμούς αγώνα και όχι απλά οικογενειακών διπλών.

Θα αγωνιστεί πιθανότατα σε 1-2 παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό Β’ ώστε να… τεστάρει και ο ίδιος τις αντοχές του, τον εαυτό του, το σώμα του. Αν όλα πάνε καλά, τούτο θα συμβεί περί τα τέλη Ιανουαρίου. Και αν δεν νιώσει νέες ενοχλήσεις αγωνιζόμενος με τη δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού, θα ενσωματωθεί σταδιακά στην πρώτη ομάδα ώστε να τον έχει επιτέλους διαθέσιμο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στην καλύτερη τον περιπτώσεων μιλάμε για ενάμιση μήνα από τώρα, κάτι που σημαίνει πως ο Κουρμπέλης δεδομένα θα κλείσει 14 ολόκληρους μήνες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Οι φήμες για χειρουργείο

Σε όλο αυτό το διάστημα του ενός χρόνου υπήρξαν πολλές φήμες, πληροφορίες και σενάρια που ήθελαν αρκετά πράγματα να μην πηγαίνουν καλά. Ενα απ’ αυτά τα σενάρια ήταν και το θέμα του χειρουργείου στο οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Οι ανησυχίες που είχε ακόμα και ο ίδιος ο Κουρμπέλης διαγράφηκαν με την επίσκεψή του σε κορυφαίους γιατρούς του εξωτερικού. Σύμφωνα με όσα του είπαν οι ειδικοί σε Μπολόνια και Μόναχο, οι οποίοι είδαν εξονυχιστικά όλες τις εξετάσεις που τους πήγε ο διεθνής ποδοσφαιριστής, η επέμβαση που έκανε λαπαροσκοπικά ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένα θέμα με το ειδικό πλέγμα που τοποθετείται σε αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Είναι ένα πλέγμα για το σύνδρομο κοιλιακών/προσαγωγών, για το οποίο υπήρξε διαβεβαίωση από τους γιατρούς πως όλα πήγαν καλά. Κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχουν… σκιές πίσω από το χειρουργείο. Κι αν κάτι πήγε στραβά στην περίπτωση του αρχηγού του Παναθηναϊκού, αυτό δεν ήταν το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε.