Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι το μενού του Σαββάτου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχετικά με τη Σούπερ Λίγκα. Εχει απ’ όλα και κυρίως μάχες ομάδων που έχουν στόχους και καταφανώς θέλουν να διεκδικήσουν μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ατρόμητο, μια ομάδα… ροκ με πολλά πάνω και ακόμη περισσότερα κάτω. Δεν είναι μυστικό πως στο Περιστέρι διαθέτουν καλύτερο ρόστερ σε σχέση με αυτό που «μαρτυρά» η βαθμολογική τους θέση. Και ο Παναθηναϊκός; Οι Πράσινοι έρχονται από ήττα στο ντέρμπι, τα βρίσκουν μπαστούνια όταν μένουν νωρίς πίσω στο σκορ, δεν αντιδρούν όπως απαιτείται, αλλά επιθυμούν να πείσουν πως η είσοδος στην πρώτη εξάδα μόνο άπιαστο όνειρο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Στην Τρίπολη, η ΑΕΚ χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα (Στάνκοβιτς) θα επιδιώξει να φύγει με τους βαθμούς προκειμένου να μείνει στο κυνήγι του τίτλου. Τα ματς του Δεκεμβρίου τα τελευταία χρόνια παραδοσιακά κρύβουν απρόοπτα για την Ενωση, αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει τέτοιους σκοπέλους αν όντως πιστεύει πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Μην ξεχνά κάποιος ότι δεν είναι μόνο τα ντέρμπι – πολλά κρίνονται στις ειδικές διαδρομές έξω από την πρωτεύουσα. Οσον αφορά τον Αστέρα, δεν μπορεί κάποιος να τον «μετρήσει» εύκολα, κυρίως γιατί δείχνει αστάθεια απίστευτη.

Στα Γιάννινα ο ΠΑΣ πρέπει να κεφαλαιοποιήσει το διπλό στη Λαμία και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στη βαθμολογία. Πάει από το καλό στο καλύτερο, με τη διαφορά ότι σταδιακά θα βάλει αρκετά το… πρέπει στη ζωή του. Οσο για τον Βόλο, μετά το διαζύγιο με τον Αμπασκάλ, μένει να φανεί αν θα καταφέρει να ορθοποδήσει και να σταματήσει το κακό σερί αποτελεσμάτων.