Με σόου του Κιλιάν Εμπαπέ η Παρί νίκησε με 2-0 τη Μονακό και αύξησε στους 13 τη διαφορά της από την πιο κοντινή διώκτριά της που είναι πλέον η Μαρσέιγ.

Ο γάλλος άσος πέτυχε δύο γκολ, το πρώτο με πέναλτι και το δεύτερο με πλασέ έπειτα από ασίστ του Μέσι, φτάνοντας τα 100 στην καριέρα με τους πρωτευουσιάνους στη Λιγκ 1. Μόνο ο Καβάνι (113) και ο Ιμπραΐμοβιτς (138) έχουν πετύχει περισσότερα. Οι φανέλες των παικτών της Παρί έφεραν χρυσά γράμματα και αριθμούς προς τιμήν της έβδομης Χρυσής Μπάλας που κατέκτησε ο Μέσι.

Στο ντέρμπι των δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών, η Νις επικράτησε της Ρεν με 2-1 εκτός έδρας, με τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ να σημειώνει ένα γκολ και να δίνει ασίστ στο δεύτερο.

Οι δύο ομάδες διεκδικούν έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός.

Η Ρεν ανήκει σε έναν από τους πλουσιότερους Γάλλους, τον Φρανσουά Πινό, ενώ η Νις ελέγχεται από την Ineos, τον όμιλο πετροχημικών του βρετανού δισεκατομμυριούχου Τζιμ Ράτκλιφ. Η Μαρσέιγ επανήλθε στις νίκες και στη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι επικράτησε της Στρασμπούρ με 2-0 στο Στρασβούργο και έχει έναν βαθμό περισσότερο από τη Ρεν με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Γ.Ν.