Χωρίς τους Νέντοβιτς και Φλόιντ αλλά και χωρίς το παραμικρό άγχος καθώς δεν έχει τίποτα να χάσει κόντρα σε ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται απόψε (21.30 – Novasports Prime) στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι.

Κανονικά θα ήταν η στιγμή που ο Ντίνος Μήτογλου θα υποδεχόταν τους πρώην συμπαίκτες του αλλά ο άτυχος φόργουορντ που μετακόμισε το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα της μόδας είναι με ειδικό νάρθηκα στο πόδι από σοβαρό τραυματισμό.

«Πρόκειται για μία σκληρή ομάδα, έμπειρη καθώς διαθέτει παίκτες με πορεία στην Ευρωλίγκα. Παίζουν με αρκετή σωματική επαφή. Χρειάζεται από μέρους μας μεγάλη συγκέντρωση και πρέπει να πιάσουμε υψηλά επίπεδα απόδοσης» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Πρίφτης που όταν ρωτήθηκε για το ντέρμπι της άλλης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό το χαρακτήρισε πολύ πρόωρο για να το σχολιάσει και προτίμησε να ασχοληθεί με τη νέα απουσία του Νέντοβιτς.

«Είναι ένας παίκτης που μας δίνει αρκετά πράγματα και στη δημιουργία και στην εκτέλεση, ειδικά το τελευταίο διάστημα που βρήκε τον ρυθμό του. Αναμφίβολα είναι μία απώλεια, αλλά νομίζω ότι μέσα από άλλες δουλειές και μέσα από τα υπόλοιπα παιδιά, μπορούμε να καλύψουμε σε ένα μεγάλο βαθμό το κενό».

Οσο για πιθανή ενίσχυση με τον Γιόβιτς ο κόουτς του Παναθηναϊκού πρόσθεσε: «Δεν είναι ακόμα έτοιμος. Οταν οι συνθήκες και η κατάσταση το απαιτήσουν θα κάνουμε αυτό που πρέπει για το καλύτερο της ομάδας».

Τέλος, κρίσιμα παιχνίδια για ΑΕΚ και Λαύριο απόψε στο Τσάμπιονς Λίγκ στην προσπάθειά τους για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ υποδέχεται στα Ανω Λιόσια (19.30 – Cosmotesports 4) την ουγγρική Φάλκο Σομπατέλι και μόνο με νίκη θα μείνει «ζωντανή» στο κυνήγι έστω της 3ης θέσης που οδηγεί (όπως και η 2η) στα πλέι οφ για τη διεκδίκηση μιας θέσης στις «16». Λίγο αργότερα στη Γαλλία (21.30 – Cosmotesports 7) , το Λαύριο δοκιμάζεται κόντρα στη Ντιζόν αλλά με νίκη θα έχει τον πρώτο λόγο και για την πρώτη θέση που οδηγεί απ’ ευθείας στις «16».