Τα πήρε όλα (τα βραβεία) και έφυγε ο Ολυμπιακός χθες βράδυ από την εκδήλωση του ΠΣΑΠΠ για τους καλύτερους της χρονιάς. Η αποθέωση του πρωταθλητή. Και της ομάδας που υπέγραψε φαρδιά πλατιά (και) το ποδοσφαιρικό 2021. Από τον για πολλούς πιο αυστηρό και δίκαιο κριτή: τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών – και Ποδοσφαιριστριών από φέτος (εξού και το δεύτερο Π στα αρχικά). Εκείνους που βλέπουν την ιστορία να γράφεται πατώντας στο χορτάρι.

Σαν να λέμε σε φόντο ερυθρόλευκο. Καλύτερος προπονητής (Πέδρο Μαρτίνς, για δεύτερη σερί σεζόν). Καλύτερος έλληνας ποδοσφαιριστής (Γιώργος Μασούρας). Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής (Γιουσέφ ελ Αραμπί). Μισή (από την κορυφαία)… ενδεκάδα της χρονιάς (Ρούμπεν Σεμέδο, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιαν Εμβιλά, Γιώργος Μασούρας, Γιουσέφ ελ Αραμπί). Και bonus ένα τιμητικό βραβείο fair play (Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοντέστο, Πέδρο Μαρτίνς, Νίκος Γαβαλάς) για τη στάση τους στο φινάλε του τελικού Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Ολα Ολυμπιακός σε μια πράξη επιβεβαίωσης του αυτονόητου για την ομάδα που με φρένα σπασμένα μετέτρεψε το περσινό πρωτάθλημα σε υγιεινό περίπατο. Και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που ήδη βάζει τις βάσεις και για το επόμενο, αν αναλογιστεί κανείς πως από το βράδυ της Κυριακής έχει – σε μέσο όρο – τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά στα εθνικά πρωταθλήματα (top 20) της Ευρώπης.  

«Ευχαριστώ όλους για τη βράβευση. Είμαι περήφανος και πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους προπονητές και τους συγχαίρω. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στον Ολυμπιακό και την ομάδα» είπε ο Πέδρο Μαρτίνς που είδε σε videowall την οικογένειά του από την Πορτογαλία (τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά) να του στέλνουν τα συγχαρητήριά τους σε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς. «Θα ήθελα να κερδίσω το πρωτάθλημα για άλλη μία φορά. Φυσικά, όνειρό μου είναι ένας ευρωπαϊκός τελικός με τον Ολυμπιακό. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Ομως παραμένει ένα όνειρό μας ένας τελικός του Europa. Θα θέλαμε να το κάνουμε για την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους μας» συμπλήρωσε. Ποιοι άλλοι βραβεύτηκαν; Πρώτα από όλα, η κορυφαία ενδεκάδα της Super League συμπληρώνεται από τους Διούδη (Παναθηναϊκός), Κώτσιρα (ως παίκτης του Αστέρα Τρίπολης ο νυν του Παναθηναϊκού), Ινγκασον (ΠΑΟΚ), Φεράρι (Βόλος), Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ) και Δουβίκα (ως παίκτης του Βόλου ο νυν φορ της Ουτρέχτης). Ως καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής βραβεύτηκε ο Χρήστος Τζόλης, που το καλοκαίρι άφησε τον ΠΑΟΚ για τη Νόριτς, και ως καλύτερος ξένος του εξωτερικού ο Γιώργος Γιακουμάκης (για τα 26 γκολ που πέτυχε με τη Φένλο ο στράικερ της Σέλτικ). Ειδικό βραβείο δόθηκε και στον Φερνάντο Βαρέλα που με 17 χρόνια καθυστέρηση (!) πήρε την απόφαση να πάρει το απολυτήριό του από το σχολείο.

n Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του δεύτερου γύρου της Super League και η πλέον ενδιαφέρουσα πληροφορία αφορά με έναν τρόπο τον Ολυμπιακό της Ευρώπης. Τέσσερις νύχτες πριν από το Μπέργκαμο (17/2) και την πρώτη μάχη με την Αταλάντα, ο πρωταθλητής υποδέχεται στο Φάληρο την ΑΕΚ (13/2).