Μια διαφορετική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων ετοιμάζει η οργανωτική επιτροπή ενόψει της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στο Παρίσι το 2024. Χιλιάδες ολυμπιονίκες σε βάρκες σχεδιάζεται να ταξιδεύσουν κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα και θα δημιουργήσουν έτσι φαντασμαγορικό πλάνο, λες και θα βλέπουμε χρυσό μετάλλιο πίσω από τον Πύργο του Αϊφελ.

Αυτό είναι το όραμα για την τελετή έναρξης των Αγώνων του Παρισιού του 2024 και αποκαλύφθηκε χθες, καθώς οι διοργανωτές ελπίζουν να είναι μοναδική στιγμή στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και δωρεάν για εκατοντάδες χιλιάδες να το παρακολουθήσουν στην όχθη του ποταμού. Μην ξεχνά ο οποιοσδήποτε ότι αρκετοί ανέμεναν κάτι εκτός… γραμμής, κάτι έξω από το στάδιο και τα συνηθισμένα, όχι στο κλασικό μοτίβο.

«Πρέπει να είναι δημιουργικό, πρέπει να είναι διαφορετικό, πρέπει να είναι θεαματικό και να είναι δημοφιλές», δήλωσε στο Associated Press ο Τόνι Εστανγκέτ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Για αρχή, η τελετή έναρξης με το νερό θα καινοτομήσει με το να ξεκινήσει η παρέλαση αθλητών από περισσότερες από 200 χώρες το βράδυ. Θα είναι επίσης δωρεάν η παρακολούθησή της για τους περισσότερους από τους περίπου 600.000 θεατές στη διαδρομή των έξι χιλιομέτρων. Περίπου 160 σκάφη θα μεταφέρουν αθλητές στον Σηκουάνα από το Pont d’Austerlitz στα ανατολικά προς τα δυτικά, μέχρι το Pont d’Inea κάτω από τον Πύργο του Αϊφελ.