Ο Μασκ «ανοίγει τον δρόμο» στα κρυπτονομίσματα

Η Tesla θα αρχίσει να δέχεται πληρωμές για την αγορά ορισμένων από τα προϊόντα της στο κρυπτονόμισματα dogecoin, όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Ιλον Μασκ στο Twitter. «Θα αρχίσουμε να δεχόμαστε πληρωμές σε dogegoin για κάποια από τα προϊόντα μας και θα δούμε πώς θα πάει» ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος. Μετά την ανακοίνωση αυτή το κρυπτονόμισμα κατέγραψε ράλι 18%, πλησιάζοντας τα 0,19 δολάρια.

IEA: Βλέπει υποχώρηση του «μαύρου χρυσού» το 2022

Η ζήτηση για πετρέλαιο αναμένεται να είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο το επόμενο έτος, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Ενέργειας η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα τόσο για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους όσο και για το 2022. Στην έκθεσή της η IEA ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται τώρα να αυξηθεί κατά 5,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2021 και 3,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2022 για να φτάσει τα προ πανδημίας επίπεδα των 99,5 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα παγκοσμίως. Η ανάκαμψη αναμένεται να επηρεαστεί από την αύξηση των νέων κρουσμάτων πανδημίας.

McDonalds: Επεκτείνεται στην Ιταλία με 200 νέα καταστήματα

Προσλήψεις 12.000 εργαζομένων θα χρειαστεί να πραγματοποιήσει η McDonald’s για να στελεχώσει 200 νέα εστιατόρια που θέλει να λειτουργήσει στην Ιταλία μέχρι το 2025. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Ντάριο Μπαρόνι, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου γρήγορου φαγητού στη χώρα, η Ιταλία θεωρείται από τον όμιλο ως μία από τις αγορές με τις μεγαλύτερες δυνατότητες σε παγκόσμια κλίμακα. Στόχος της αλυσίδας είναι να έχει 800 εστιατόρια στην Ιταλία τα επόμενα τέσσερα χρόνια από 630 σήμερα.

Pfizer: Εξαγορά-μαμούθ με στόχο την επάρατο νόσο

Στην εξαγορά της Arena Pharmaceuticals ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Pfizer, με το τίμημα να ανέρχεται σε 6,7 δισ. δολάρια. Με την απορρόφηση της Arena η Pfizer θέλει να ενισχύσει την παρουσία της στην αντιμετώπιση του καρκίνου και φλεγμονωδών ασθενειών. H Arena έχει αναπτύξει φάρμακα για διάφορες ασθένειες του γαστρεντερολογικού συστήματος, της καρδιάς, αλλά και για δερματικές παθήσεις.