Ο Ολυμπιακός το είχε κάνει πρόσφατα και με τη Μακάμπι στο ΣΕΦ όταν προηγήθηκε με 35-8!

Ομως με την Μπάγερν, ήταν πιο εντυπωσιακός όχι μόνο γιατί έφτασε τη διαφορά ακόμα και στους 34 πόντους (71-37 στο 31ο λεπτό) αλλά γιατί το έκανε απέναντι σε μια πολύ σκληρή ομάδα που δεν παρατάει ποτέ το παιχνίδι έχοντας τη γερμανική νοοτροπία (έστω και αν έχει αρκετούς παίκτες και άλλων εθνικοτήτων).

Και όμως η ομάδα της Βαυαρίας ήθελε… αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει.

«Ηταν πραγματικά τρομερό σε ό,τι προσπαθούσαμε να κάνουμε ο Ολυμπιακός ήταν ένα βήμα μπροστά από εμάς. Ηταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς, ακόμα και στο… ζέσταμα!  

Δεν έχει νόημα να κάτσω και να τα ψάλω στους παίκτες μου και να τους δείχνω έναν έναν με το δάχτυλο πολύ απλά διότι ό,τι και να προσπαθούσαν απόψε ήταν αδύνατον να βγει» παραδέχτηκε ιπποτικά ο φιλέλληνας (και πρώην τεχνικός της Εθνικής μας) Αντρέα Τρινκιέρι, κόουτς της Μπάγερν, που προσπάθησε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του και με την τεχνική ποινή που δέχτηκε από τους διαιτητές, αλλά μάταια.

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος όχι για πέντε και δέκα λεπτά, αλλά σχεδόν για ολόκληρο το παιχνίδι (στο τελευταίο επτάλεπτο μάζεψαν κάπως τη διαφορά οι φιλοξενούμενοι) και το κυριότερο με το που ακούστηκε η κόρνα της λήξης, χαμήλωσαν το κεφάλι και έφυγαν για τα αποδυτήρια.

Δείγμα μιας ΟΜΑΔΑΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά (κυρίως) σε νοοτροπία και φιλοσοφία.

Διότι δεν «χτίζεται» εύκολα το 8-0 στο ΣΕΦ, όταν πέρυσι για παράδειγμα σε όλη τη χρονιά οι Ερυθρόλευκοι μάζεψαν με δυσκολίες επτά νίκες στην έδρα τους.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο χτίσιμο αυτής της νοοτροπίας ξέρει πρώτος απ’ όλους ότι ακόμα η ομάδα του δεν έχει πετύχει τίποτε και μόνο η διάρκεια στη δουλειά και την απόδοση και οι χαμηλοί τόνοι μπορούν να εγγυηθούν μια ακόμα καλύτερη συνέχεια.